Del

Praktik hos SF i Bruxelles

Kunne du tænke dig at opleve Europa-Parlamentet indefra, arbejde med politik, lovgivning og kommunikation, samt få et netværk af ligesindede i løbet af et udfordrende og socialt halvt år i Bruxelles? Så er det muligvis dig, Margrete Auken eller Kira Marie Peter-Hansen, medlemmer af Europa-Parlamentet for SF, søger som akademisk praktikant fra 1. september 2022-27. januar 2023.

Du får arbejdsplads i Europa-Parlamentet i Bruxelles – EU’s politiske hjerte, hvor du får indblik i forskellige politikområder, politiske processer og kommunikation. Helt konkret får du:

  • Erfaring med specifikke politikområder, interessevaretagelse, politisk kommunikation samt produktion af indhold til sociale medier
  • Stort indblik i arbejdsgangen i Parlamentet, både i Bruxelles og i Strasbourg, samt et godt kendskab til EU’s andre institutioner
  • Mulighed for at blive en vigtig del af et travlt, men socialt kontor samt kendskab til den Grønne Gruppe i Europa Parlamentet

Da vi har en hektisk hverdag, forventer vi, at du kan bevare overblikket når der er travlt, men vi giver dig også mulighed for at byde ind med egne forslag til politikudvikling og kommunikation, ligesom du kan præge dit arbejde, så du opnår de kompetencer, du ønsker, under praktikken.

Om den rette kandidat

  • Du kender en smule til EU men har lyst til at lære mere
  • Du har interesse for og gerne erfaring med Margretes politikområder som fx. Palæstina, borgerandragender, medicin, klima, miljø og/eller flygtninge
  • Eller du har interesse for og gerne erfaring med Kiras politikområder som fx. beskæftigelse, økonomi og skat, ligestilling og klima
  • Du har lyst til at prøve kræfter med pressearbejde
  • Du har gode sprogkundskaber, både dansk og engelsk

Du vil blive ansat som enten Kiras eller Margretes praktikant.

Opgaverne vil være research, mødeforberedelse, sparring, bidrag til synlighed og dialog på sociale medier og besvarelse af borgerhenvendelser. Du vil få egne ansvarsområder, som du skal varetage selvstændigt i sparring med og med vejledning fra de politiske rådgivere.

Vigtigst af alt er dog at du har lyst til at samarbejde, er nysgerrig på europæisk politik og du har mod på at bidrage til et socialt arbejdsmiljø. Desuden tilbydes et godtgørelsesbeløb på 1.100 EUR om måneden.

Vi lægger vægt på, at du som praktikant er studerende og ser praktikforløbet som en naturlig del af din uddannelse. Det er derfor et krav, at du kan få merit for praktikopholdet. Praktikperioden er fra 1. september 2022-27. januar 2023.

Eventuelle spørgsmål kan stilles til rådgiver Sanni Jensen på mail sanni.jensen@ft.dk eller telefon +45 61623002

Ansøgning, CV og eventuelle udtalelser sendes til sanni.jensen@ft.dk senest 27. februar til midnat. Samtaler forventes afholdt i uge 10.

Blind rekruttering

Ligestilling og mangfoldighed er kerneværdier, og vi har derfor besluttet, at ansættelsesudvalget ikke ved udvælgelse af kandidater, der inviteres til samtale, vil blive præsenteret for ansøgerens navn, køn, alder, eller billede. Vi opfordrer alle kvalificerede kandidater uanset alder, køn, religion eller etnisk oprindelse til at søge stillingen.