Del

“Nej, Mette Frederiksen! Vi skal ikke koble krig og arbejdstid sammen”

22-03-2024

Vores statsminister har lavet en fuldstændig utilstedelig sammenligning af danskernes arbejdsmoral og den krig, der udkæmpes i Ukraine lige nu. At vi, i Danmark har en 37 timers arbejdsuge, har på ingen måde noget at gøre med russernes våbenproduktion og produktivitet.

”Hvis vi ikke sørger for, at vi har et arbejdsliv, der er i balance, får vi slet ikke produceret de granater, der er brug for. Selvfølgelig kan vi producere granater og investere i forsvar. Det er vi i gang med,” siger SF’s udenrigs- og beskæftigelsesordfører Karsten Hønge.

Det kan aldrig blive lønmodtagerens ansvar, at vi skal kunne forsvare os over for Rusland. Det er op til de demokratisk valgte politikere at finde en løsning på, hvordan Danmark i europæisk regi og gennem vores medlemskab af NATO bedst muligt støtter Ukraine i den uretfærdige krig, Rusland har indledt mod dem.
I stedet for at give voksenskældud burde vores statsminister fokusere på den store opbakning, danskerne har givet og fortsat giver ukrainerne.

”Statsministeren forsøger at give lønmodtagerne dårlig samvittighed over, at de tillader sig at gå hjem klokken fire eller, at man holder fri. Der synes jeg, at hun rammer helt ved siden af skiven. Der er alle mulige andre muligheder for at skaffe pengene til den helt nødvendige oprustning, der også skal ske,” lyder det fra Karsten Hønge.