SF Haderslev beklager og undrer sig over, at socialdemokratiet har foretaget en kovending i sagen om vindmøller i Kastrup-Tiset enge.

 

Grøn omstilling af vores energiforbrug er som bekendt alfa og omega, hvis vi skal give vores bidrag til at reducere CO2 udslip og få stoppet klodens klimaforandringer. Det er en søgt undskyldning fra soc.dems side, at tiden er løbet fra landvindmøller. Nu skal vindmøller kun stå på havet. Det er vistnok kun en Haderslev udgave af soc.dems. politik. Jeg har ikke hørt lignende kategoriske udmeldinger fra socialdemokratiet centralt.

 

Der er al mulig grund til at være hensyntagende til lokalbefolkningen, når der skal rejses nye vindmøller, men med opfyldelse af krævet afstand til beboelse og evt. opkøb af ejendomme, så vil det fortsat være muligt at rejse et antal vindmøller i Kastrup-Tiset uden, at de vil påvirke naboernes velbefindende. Havvindmøller vil ikke kunne skabe tilstrækkelig med grøn omstilling i det ønskede tempo. Vi har også brug for nye vindmøller til lands.

 

Det har da strejfet mig, at soc.dems kovending kunne være led i en strategisk overvejelse i forbindelse med kommunalvalg, for at nærme sig Dansk Folkepartis holdning og dermed sikre sig deres støtte i en konstituering. Hvis det skulle være tilfældet, er det en ærlig sag, hvis man ellers fortæller vælgerne, at det forholder sig sådan.

 

Hvis man som vælger i Haderslev vil støtte en grøn omstilling på energifronten, så er SF efterhånden en af de få muligheder på valgdagen. Står det til os, så bliver sidste ord i denne sag ikke sagt ved det kommende byrådsmøde d. 29. august.Bent Iversen

Spidskandidat for SF til kommunalvalget og kandidat til regionsrådsvalget.

Fælleslykkevej 34

6100 Haderslev

Univers
Mobil navigation