d. 16.10.2017

 

 

SF: Lavere daginstitutionstakster frem for skattelettelser.

 

Løfter om skattelettelser er et traditionelt borgerligt slagnummer i valgkampen. SF foreslår som alternativ til det, at man i stedet sænker daginstitutionstaksterne.

 

Haderslevs borgmester har som målsætning, at skatten langsomt skal sættes ned hen over en årrække. I kommunerne er skatten proportional, hvilket betyder, at alle – uanset indkomst – får en lige stor procentuel gevinst af en skattelettelse, hvilket igen betyder, at dem med de højeste indkomster også får den højeste skattegevinst.

 

Derfor foreslår SF, at der tænkes mere utraditionelt i forhold til kommunal skattelettelse. Ved at sænke daginstitutionstaksterne kommer det børnefamilierne til gode, og dermed tilgodeses en gruppe, der ofte er hårdt presset økonomisk.

 

Sidegevinsten vil være, at kommunen med lave daginstitutionstakster bliver en attraktiv bosætningskommune for børnefamilierne. Dermed får kommunen også ekstra skattebetalere, hvilket en kommune som Haderslev i høj grad har behov for. Derfor nej tak til skattelettelser, men støt i stedet børnefamilierne og gør det billigere, at have børn i daginstitution.

 

Bent Iversen

Spidskandidat for SF til Byrådsvalget

Fælleslykkevej 34

6100 Haderslev

 

Univers
Mobil navigation