Susanne Stenstrop Thorsen

Mit navn er Susanne Stenstrop Thorsen, og jeg sidder i Kolding Kommunes byråd for SF. Jeg indtrådte 1. maj 2024 i stedet for Villy Søvndal, som havde kurs mod Europa-Parlamentet.

Jeg sidder i 4 udvalg: Sundheds- og Fritidsudvalget, Social- og Arbejdsmarkedsudvalget, Seniorudvalget og Kulturudvalget. Ligeledes er jeg udpeget af byrådet til Handicaprådet, CSV’s bestyrelse og Sønderjyllands Symfoniorkesters bestyrelse.

Når jeg ikke sidder i byrådet, arbejder jeg med politisk kommunikation i fagforeningen HK. Jeg er 46 år og bor i Brændkjær-området med min mand, vores to teenagedrenge og lille hund.

I 2025 genopstiller jeg til Koldings byråd og samtidig til Region Syddanmark.

 

Mine mærkesager:

Bekæmp uligheden i sundhed

Vi har desværre fået indrettet vores sundhedssystem på en måde, der favoriserer de ressourcestærke og giver de ressourcesvage dårligere odds. Og uligheden bare stiger og stiger. Det er en hjertesag for mig at bidrage til at standse den udvikling.

 

Et rummeligt og værdigt arbejdsmarked

Beskæftigelsespolitikken skal bruges som løftestang, og folk må ikke stivne i systemet, fordi de ikke passer i de rigtige kasser. Vi har brug for større fokus på videreuddannelse og opkvalificering.

 

Lad kulturen blomstre

Kultur danner, udvikler og skaber fællesskaber på tværs af sociale skel. Kultur glæder, samler og får os til at reflektere. Kulturen har brug for forkæmpere, og jeg er én af dem