Jørn Chemnitz

Jørn Chemnitz

Hvem er jeg?
Jeg er nyvalgt byrådsmedlem for SF. I 1983 blev jeg uddannet som folkeskolelærer, og min første opgave var at etablere et naturskoletilbud i Kolding Kommune. Det kom til at præge mit arbejdsliv, så med undtagelse af 6 års arbejde i Folkeskolen, har naturvejledning været mit arbejdsområde kombineret med en funktion som naturfagskonsulent i Kolding Kommune. Gennem mit arbejde har jeg haft mulighed for at udvikle og gennemføre efteruddannelsestilbud til pædagogiske fagområder fra dagpleje til Folkeskolen.

Mit fritids- og arbejdsliv flyder en del sammen. Natur og miljø fylder meget i mit liv, så jeg bruger tid i våddragt under vand, med fiskestang på bredden og kameraet og kikkerten er ofte med i kano, packraft eller rygsækken på ture med gode venner. Jeg er også glad for sport, og kultur, ikke mindst fordi mine børn er aktive på områderne.

Jeg holder også meget af at rejse til uberørte dele af Europa, hvor jeg med misundelse kan blive inspireret til at at forbedre forholdene i vores dejlige kommune

Hvad arbejder jeg for i Kolding Kommune?
Jeg gik til valg som naturens, klimaets og miljøets stemme, og som formand for Natur-, Miljø- og Klimaudvalget har jeg fået mulighed for at medvirke til at sikre den grønne omstilling i kommunen. Kolding Kommune ligger helt i bund i forhold til biodiversitet og naturkvalitet, men det er min ambition, at vi skal op på landsgennemsnittet inden 2030. Vi skal have vedtaget en biodiversitetsstrategi, etableret Naturnationalpark Lillebælt, skabe bæredygtig udvikling med udgangspunkt i Bæredygtighedshuset, have opstillet vedvarende energianlæg i samarbejde med lokalsamfund, klimasikret vores byer og videreudvikle samarbejdet med bydele, center- og landsbyerne.

Jeg har også fået plads i Plan- og Teknikudvalget samt i udvalget Bæredygtig Vækst. Hertil kommer repræsentation i Naturparkrådet Lillebælt og Kongeåkomiteen, så jeg får gode muligheder for at sætte den grønne omstilling på dagsordenen de næste 4 år.

Hvordan finder du mig?
Du kan ringe til mig på 20286894 eller skrive til mig på jckr@kolding.dk