Vi skal ikke finde os i ulighed og fattigdom

Vi står overfor et valg. Vil vi fortsætte med at spare på vores fælles velfærd, give skattelettelser til de rigeste og lade uligheden stige? Eller vil vi styrke vores velfærdssamfund og give alle mennesker muligheder for at få et godt liv, uanset hvor de kommer fra?

For SF er valget klart. Vi kæmper for et samfund, hvor vi styrker fællesskabet og passer på hinanden. Stærke fællesskaber skaber håb om, at alle kan få det liv, de ønsker. Sammen kan vi forandre både Danmark og verden i en bedre retning.

Sundhedssystemet skal være for alle – uanset pengepung. Derfor vil vi gradvist fjerne brugerbetaling på blandt andet tandpleje og psykologhjælp.

Vi skal sørge for, at alle børn får mulighed for et godt liv. Derfor vil vi fjerne kontanthjælpsloftet, som ikke alene gør hverdagen svær for de ledige, men også for deres børn.

Og så vil vi sikre, at nedslidte borgere kan gå på pension, før et langt arbejdsliv ender smertefuldt og uværdigt.

Det betyder, at dem der har mest skal bidrage lidt mere. Det betyder nultolerance overfor skattespekulanter og virksomheder, der trykker løn- og arbejdsvilkår. Det betyder, at de virksomheder, der forurener og skader klimaet skal løfte en større del af regningen.

Det vil SF:

  • Fjerne kontanthjælpsloftet.
  • Gradvist udfase brugerbetaling på sundhed.
  • Sikre pension til nedslidte.
Flere og flere børn vokser op i familier, hvor en dårlig økonomi ligger som en tung dyne over deres barndom. Det skaber utryghed og præger børnene resten af livet.

Jacob Mark
Børne- og uddannelsesordfører