SF og EU:
Fællesskab giver håb

I SF er vi drevet af solidaritet og fællesskab. Sammen kan vi mere og bedre end hver for sig.

Derfor mener vi også, at løsningerne på verdens store udfordringer ligger i fællesskaber og fælles løsninger – ikke i at isolere sig, som land eller som menneske. EU er et fællesskab af vidt forskellige lande og mennesker, og selvom det ikke altid er let, så mener vi, at EU er nøglen til for alvor at gøre noget ved klimaforandringerne, at skabe et bedre og mere solidarisk asylsystem, at sikre bedre sikkerhed og vilkår for folk på og udenfor arbejdsmarkedet, og at sørge for, at store firmaer, banker og rigmænd løfter mest og ikke slipper for at betale skat og bidrage til fællesskabet.

En stemme på SF er en stemme på et grønt Europa – SF er nemlig det eneste danske medlem af det paneuropæiske parti European Greens og vi sidder i Europa-parlamentet sammen med andre grønne politikere i Den Grønne Gruppe.


Kampagnefilm:
Nyt fælles asylsystem i EU

I SF arbejder vi for, at EU laver en forpligtende solidarisk fordeling af de flygtninge der får asyl. Samtidig skal EU forbedre vilkårene for flygtninge i nærområderne og i FN’s flygtningelejre ved en massiv økonomisk indsats.
Den enorme flygtningeudfordring kan ingen lande i Europa håndtere alene – men gør vi det i fællesskab er det muligt.
Fællesskab giver håb.

Modtag SF's nyhedsbrev direkte fra EU
EU nyhedsbrev