Del

Sådan skaber vi grønne og bæredygtige virksomheder

24-05-2019

Der skal være både bedre og mere bæredygtige muligheder for iværksættere og små og mellemstore virksomheder. I et nyt erhvervsudspil præsenterer SF’s erhvervsordfører Lisbeth Bech Poulsen en række tiltag, der skal styrke erhvervslivet og gøre det mere socialt og grønt. Iblandt forslagene er en barselsfond, der skal sørge for, at især kvinderne ikke holder sig fra at starte en egen virksomhed. Det er nemlig kun én ud af fire iværksættere, som er kvinde, og tallet er faktisk faldet siden 2011. Om behovet for barselsmuligheder siger Lisbeth Bech Poulsen til Finans.dk:

”For iværksættere kan glæden over den lille ny i familien hurtigt udvikle sig til bekymringer over, hvor pengene skal komme fra”

Det rød-grønne udspil lægger derudover vægt på, at der skal oprettes en selskabsform, hvor medarbejderne har langt bedre rettigheder og muligheder for medejerskab. Planen for, hvordan de såkaldte MEV’er kan se ud, har Lisbeth Bech Poulsen forklaret til Information:

»Man kan se rundt om i verden, at medarbejderejede virksomheder klarer sig bedre igennem eksempelvis finanskriser. Så er der også den enorme fordel, at den værdi, der bliver skabt, tilfalder dem, der i høj grad har fremskaffet den. Derudover har det den gode effekt, at vi holder flere virksomheder i Danmark, i modsætning til at de bliver opkøbt af udenlandske kapitalfonde,« siger Lisbeth Bech Poulsen.

Læser man de grønne tanker i udspillet, ser SF gerne, at Danmarks Grønne Investeringsfond tilføres en ekstra milliard.