Jeg har altid været engageret på den ene eller anden måde. Først som elevrådsformand, siden i studenterpolitik. Faktisk har jeg haft svært ved at være medlem af en forening, som jeg ikke straks lagde mine kræfter i.

Siden 2011 har jeg siddet i Folketinget. Der kæmper jeg for en bæredygtig og grøn økonomi, et opgør med hovedløs væksttænkning og for at sikre reel ligestilling i Danmark.

Jeg bor på Amager med min mand Peter og vores børn Freyja, Saga og Thorbjørn. Jeg elsker at læse og er fast besøgende hos vores lille lokale boghandel Zittans. Når der er tid, får jeg jord under neglene i vores køkkenhave.

Jeg voksede op med min mor og min søster i en boligblok, hvor huslejepriserne truede med at vokse os over hovedet. Der er derfor ingen, der skal fortælle mig, at vi endnu har skabt et samfund med reel lighed. Boligpolitikken er et af de steder, hvor det i den grad kommer til udtryk. De heldige kan skabe formuer ud af den blå luft, mens andre ikke kan betale for en bolig, hvis de overhovedet kan finde en. Dét kæmper jeg for at lave om på. Det er nemlig ikke en naturlov, at markedskræfterne bare skal have lov til at gøre nogle få rige, mens andre ikke har råd til tag over hovedet.

Klodens fremtid er på valg. Jo ældre jeg bliver, jo mere radikal bliver jeg på planetens vegne – især efter jeg har fået børn. Den grønne omstilling kræver dramatiske forandringer i samfundet – bæredygtighed må og skal trumfe grænseløs vækst, og den fælles rigdom skal skabe bedre liv for os alle. I København skal vi for alvor i gang med at vise verden, at vi er en grøn og bæredygtig hovedstad, der prioriterer børn og voksnes sundhed over forurenende biler.

Vi er nødt til at gentænke samfundsøkonomien, så den bliver langt mere gavnlig for både mennesker og natur. Derfor kæmper jeg mod Finansministeriets skadelige regnemodeller, der sætter skæve skattelettelser over velfærd. Og derfor lægger jeg arm med Danske Bank og finanssektoren – for det kan simpelthen ikke passe, at kan du kringle dig uden om at betale skat, hvis bare du er stor og rig nok. Vi skal også regulere de tech-giganter, der får stadig større magt over vores liv og vores sind. Løsningerne er der, og dem har jeg skrevet om i bogen ”Oprør For Fremtiden”.