Del

Uddannelserne skal genoprettes og styrkes

22-08-2019

Alle unge skal have mulighed for uddannelse og for at blive gode indenfor deres felt. Men efter den tidligere regerings sidste fire år med besparelse på besparelse og en hullapning i ny og næ, er der behov for at styrke uddannelserne igen. Derfor vil SF have en genopretningsplan.

– Efter fire år med det besparelsestyranni, der har været på uddannelsesområdet kan det ikke gå hurtigt nok med at stoppe det. I stedet for besparelser vil vi investere og genoprette uddannelserne. Det koster en bondegård at investere i uddannelse, men det koster et helt kongerige at lade være, siger SF’s gruppeformand og undervisningsordfører, Jacob Mark.

SF vil afsætte midler til både de forberedende uddannelser, ungdomsuddannelserne, erhvervsuddannelserne, de videregående uddannelser og efteruddannelse.

– Vi mener, det er vigtigt at få fokus på kvaliteten på alle uddannelserne. Derfor foreslår vi, at partierne bag finansloven sætter sig sammen og finder ud af, hvordan midlerne skal prioriteres. Der vil vi have lavet en samlet plan for, hvordan uddannelserne kan styrkes i de kommende år, siger Jacob Mark.