Jeg voksede op i Alkestrup, syd for Køge. Som teenager blev mine forældre skilt, og vi flyttede ind mod Køge. Jeg spillede fodbold, arbejdede i den lokale bager og hyggede mig med mine venner.

Som 14-årig meldte jeg mig ind i SF Ungdom. Dels fordi jeg ville imponere den lidt flippede pige fra parallelklassen, men også fordi jeg havde set, hvordan det blå flertal valgte at sende danske soldater i krig i Afghanistan og Irak, sparede på vores velfærd og samtidig  havde givet skatterabatter til de rigeste. Jeg syntes, at jeg måtte gøre noget.

Det var hyggeligt at være med i SFU, og det gav mig mod på mere. Derfor sagde jeg også ja, da jeg som 17-årig blev spurgt, om jeg ville stille op til byrådet. Min mor syntes godt nok ikke, jeg skulle bruge min ungdom på det, men da jeg året efter blev valgt som det yngste byrådsmedlem i Køge nogensinde, var jeg i gang med at lave politik.

Jeg blev formand for Køge Ungdomsskole og bidrog til at lave flere aktiviteter for unge. Jeg knoklede i Skoleudvalget, og samtidig blev jeg student fra Køge Gymnasium. Herefter stillede jeg op til endnu et byrådsvalg, sprængte listen og blev formand for hele børneområdet i Køge.

Vi indførte gratis psykologhjælp til unge som den første kommune i landet. Vi hævede normeringerne i vores vuggestuer og børnehaver. Og vi lavede en lokalaftale for lærerne i Køge, så de havde ordentlige arbejdsforhold. Imens begyndte jeg at læse til journalist.

I 2015 blev jeg valgt til Folketinget og blev ordfører for alt, hvad der havde med børn og unge at gøre. Senere blev jeg også gruppeformand for SF.

Jeg arbejder for at give vores børn mere ro på. Flere voksne om vores børn, mere tid til omsorg og færre karakterer, ranglister, test og stopprøver. Det kæmper jeg for hver dag, og det bliver også mit fokus i den kommende valgkamp.

Når jeg ikke laver politik, slapper jeg af med min familie og mine venner. Der er intet bedre end at komme hjem og grine højt eller slappe helt af sammen med dem, jeg holder af. Og så kan jeg godt lide god mad, gode øl og gode tv-serier.

Jeg kæmper for at give vores børn og unge i Danmark mere RO På!