Del

SF vil have hurtigere indfasning af minimumsnormeringer

03-10-2019

SF vil have  minimumsnormeringer hurtigst muligt. Men uddannelsen af mere pædagogisk personale skal også kunne følge med, så vi ikke sænker kvaliteten i vores daginstitutioner. Derfor foreslår SF, at der allerede næste år bliver sat en halv milliard kroner af til at komme i gang.

Pengene skal kickstarte den forandring, vi vil skabe ude i daginstitutionerne.

– Vi er også utålmodige i SF. Det haster med at gøre en forskel for børnene i vores daginstitutioner, siger Pia Olsen Dyhr, formand for SF.

Aftalen i forståelsespapiret er, at der skal være minimumsnormeringer senest i 2025, men SF ser meget gerne, at det sker hurtigere, samtidig med at ambitionerne bliver høje.

SF kæmper for, at der højst må være tre børn per voksen i vuggestuerne og seks i børnehaverne.

– Vi har høje ambitioner, selvom vi ved, det bliver svært. For os er det helt afgørende, at vi kan gøre en reel forskel ude i institutionerne, siger Pia Olsen Dyhr.

Vi så gerne, at vi fik minimumsnormeringer med det samme, men der skal også uddannes flere pædagoger, og det tager selvfølgelig tid, men SF kommer til at presse på for, at vi kommer op i tempo.

– Det bliver benhårdt arbejde at sikre pengene på finansloven og komme i mål med en ambitiøs plan. Men SF er klar til kampen. Vi skal have minimumsnormeringer i daginstitutionerne, siger Pia Olsen Dyhr.