Jeg blev tidligt i min ungdom interesseret i miljø- og udenrigspolitik. Det fik mig som 14-årig til at melde mig ind i SF Ungdom. Her slugte jeg råt de engagerede samtaler om dansk miljøpolitik med Steen Gade og udviklingen i verden op til Murens fald i 1989 med SF’s daværende formand Gert Petersen.

Efterfølgende har jeg arbejdet i Danmarks Naturfredningsforening, i udviklingsorganisationen CARE og som næstformand i Mellemfolkeligt Samvirke, inden jeg blev valgt til Folketinget i 2007. Udvikling og grøn omstilling er stadig to politiske områder, der står mit hjerte meget nært.

Som folketingsmedlem og senere minister har jeg især beskæftiget mig med transport- og handelspolitik, og jeg har fortsat mit arbejde på det grønne område blandt andet som klima- og energiordfører.

I 2014 blev jeg formand for SF. Jeg er stolt af at stå i spidsen for vores parti, som er propfyldt med kloge politiske hoveder og engagerede græsrødder. Som formand prioriterer jeg højt at komme rundt i hele Danmark ofte. Det brede perspektiv på vores land kan man ikke få ved at sidde på Christiansborg. Heldigvis er SF også stærkt repræsenteret over hele landet i byråd, regionsråd og på borgmesterkontorerne. Det gør mig stolt og glad.

Jeg bor sammen med min familie i Brønshøj med høns, hund og gode naboer. Når jeg kan komme af sted med det om morgenen, så løber jeg gerne en tur og spiser morgenmad med min datter, inden hun går i skole.

En aften med en god TV-serie, min mand i nærheden og så mit strikketøj, er for mig en skøn afslutning på en hektisk dag.