Del

SF: Regeringsgrundlaget mangler grønne visioner og sociale balancer

14-12-2022

SF’s formand Pia Olsen Dyhr mener ikke, at den nye SVM-regering kommer med visionære eller balancerede bud på tidens store kriser.

”Vi står overfor store kriser. En inflationskrise. En trivselskrise. En klimakrise og en naturkrise. Desværre, så ser vi ikke for alvor noget progressivt bud på, hvordan vi løser de kriser,” siger Pia Olsen Dyhr.

Hun kalder regeringsgrundlaget for skvæt, når det indeholder krav om, at de unge skal hurtigere igennem uddannelsessystemet og fjerner de fattigste familiers ekstra børnetilskud, men samtidig indeholder topskattelettelser og skattelettelser til de rigeste virksomhedsarvinger.

På klimaområdet kan regeringsgrundlaget også bedst beskrives som tyndt.

”Det er god, at man vil være CO2-neutral før tid, men 2045 er for sent, og det er helt ærligt ikke godt nok, at en CO2-afgift på landbruget havner i en syltekrukke. Der står mange grønne ord i papirerne, men desværre forpligter man sig på meget få ting,” siger Pia Olsen Dyhr.

SF kommer til at bide regeringen i haserne, så vi kan højne de grønne ambitioner.

Et andet af de store emner og mærkesager, hvor SF vil knokle i forhandlingerne, er børn og unges mistrivsel. Det er ikke skrevet helt ud af papiret, men der er omvendt heller ikke særligt meget at byde på.

”Vi vil ind for at påvirke forhandlinger i en positiv retning. Jeg har noteret mig, at regeringen vil forhandle bredt, og det vi vil holde den op på. Der bliver brug for et ægte grønt og rødt parti, der kan trække i den rigtige retning, netop når det gælder kriserne, vores børn og unge, klimaet og naturen,” siger Pia Olsen Dyhr.

SF er i opposition til SVM-regeringen, men vil altså fortsat gå konstruktivt til forhandlinger.