Frederikssund – en kommune med fremtid, udvikling og velfærd for alle
SF i Frederikssund arbejder ud fra den vision, at kommunen skal opleves som en sund og tryg kommune med rummelige fællesskaber for alle.
I vores vision er der sunde boliger med prisniveauer for alle samt et varieret udbud af attraktive arbejdspladser i bæredygtige virksomheder, og der er flere gode uddannelser i nærområdet.
Der er god adgang til offentlig transport og cykelstier i hele kommunen. Trafikken afvikles så bæredygtigt og effektivt som muligt.
Der er et aktivt kultur- og fritidsliv med en bred vifte af tilbud, så der er noget for alle.
Der er fokus på forebyggelse og tidlig indsats, så problemer i videst muligt omfang tages i opløbet.
Der er et velfungerende samarbejde mellem kommunens offentlige enheder og andre aktører – og ikke mindst med det lokale erhvervsliv.
Klik på nedenstående links til de forskellige politikområder for at læse mere om, hvordan vi vil arbejde for vores vision.
Indhold
Politik for demokrati, inddragelse og borgerdialog. 2
Politik for sundhed og ældre. 6
Natur, klima og biodiversitet 9
Erhvervs- og arbejdsmarkedspolitik. 11
Under udarbejdelse: Aktivt kulturliv for alle
Politik for demokrati, inddragelse og borgerdialog
Kommunevalget er fundamentalt i det kommunale demokrati, men for SF er det, som foregår mellem valgene, også en vigtig del af demokratiet. Demokrati er frem for alt samtale, afprøvning og afvejning af synspunkter og argumenter, både i de politiske forsamlinger, men også gennem inddragelse af kommunens borgere.
Når beslutningerne er taget, har vi som borgere desuden en forventning om, at kommunalbestyrelsen interesserer sig for, om dets beslutninger har den ønskede virkning ude i virkeligheden.
Borgerdialogen er et vigtigt redskab i den sammenhæng. SF ønsker at fremme og styrke borgerdialogen.
Høringer og borgerdialog frem i lyset
Kommunen gennemfører i dag en række formelle og officielle høringer. For langt de fleste borgere er de desværre usynlige. Man skal have en særlig interesse for at finde det nederst på kommunens hjemmeside eller som underpunkt til fanebladet politik. Her kan særligt ihærdige borgere se, at man kan abonnere på at få nyheder om høringer.
Vi vil arbejde for, at kommunens formidling om høringer blive styrket og bliver synlig for flere borgere.
Væsentlige udviklingstiltag ind i den overordnede kommuneplanprocedure
Det er uheldigt og skadeligt for den gode dialog, når store ændringer og store tiltag, som ikke kan rummes inden for kommuneplanen, pludselig bliver puttet ind midt i en planperiode.
SF vil derfor arbejde for, at henvendelser på linje med dem kommunen fik i sidste periode vedrørende at udlægge et vandressourcecenter til spildevandsbehandling og et klargøringscenter til DSB i en landzone, i fremtiden bliver henvist til kommuneplanprocessen. Samtidig vil vi insistere på, at dialogen om mulige placeringer altid skal starte med en reel undersøgelse af mulige gener og begrænsninger samt, hvad der kan gøres for at fjerne, afbøde og minimere generne således, at enhver ny planmæssig indplacering bliver fulgt af konkret formulerede krav, som giver berørte borgere sikkerhed for, at en rimelig hensyntagen og beskyttelse bliver etableret.
Vi vil arbejde for, at alle væsentlige byudviklingstiltag kommer ind i den 4-årige kommuneplanprocedure.
Ærlighed og tydelighed om afvejninger og prioriteringer
Der er i den politiske beslutningsproces situationer, hvor nogle borgere vil være skuffede over de trufne beslutninger.
Borgerne har krav på åbne, ærlige og tydelige begrundelser for de prioriteringer og afvejninger, som er foretaget.
Vi vil styrke informationen om baggrundene for beslutninger via de sociale medier og andre kanaler.
Afgørelser og enkeltsager
SF’s byrådsmedlemmer vil som hovedregel ikke gå ind i og blande i sig myndighedsudøvelse i enkeltsager. Kommunen har en borgerrådgiver, der kan give råd og vejledning samt se på sagsbehandlingen. Men borgernes oplevelser i konkrete sager, vil imidlertid i nogle tilfælde danne baggrund for, at SF på et mere generelt plan vil undersøge, spørge ind til og kigge på, hvordan kommunen løser opgaven.
Vi følger løbende borgerrådgiverens beretninger og borgeres henvendelser, og vi tager evt. problemstillinger op til drøftelse.
SF’s byrådsmedlemmer står til din rådighed
For SF er den direkte kontakt og dialog med borgerne vigtig. Derfor er du altid velkommen til at kontakte dine byrådsmedlemmer, hvis du har en god ide, hvis du undres, eller hvis du har haft en oplevelse, som virker urimelig eller uforståelig.
Politik for børn og unge
Man skal blive til nogen, før man kan blive til noget, og i SF er vi optagede af at give børn de bedste muligheder for at udvikle sig til hele, sunde og trygge mennesker.
Alt for mange børn og unge kæmper med mistrivsel. Skolevægring er udbredt, og ventelisterne til psykologhjælp og psykiatrisk udredning vokser.
Vi skal turde give børnefamilier lidt mere ro på i de vigtige år, hvor barnet har brug for tryghed, ro og omsorg og vi skal forpligte os på, at børn og børnefamilier skulle trives.
Forældre og fagpersonale ved hvad der skal til for at skabe trivsel, tryghed og udvikling hjemme, i daginstitutionen, i skolen og i fritidslivet.
Når det kommer til børn og unges trivsel, skal man ikke opleve, at man ikke kan få den rigtige hjælp på grund af kortsigtede kassehensyn.
SF vil understøtte og investere i det gode børneliv!
Tryghed for børn og personale i børnehusene
SF arbejder for det gode børneliv i vuggestuer og børnehaver. Et børneliv hvor der er tid, ro og plads til at være barn.
Vi vil kæmpe for et daginstitutionsliv, som understøtter en høj pædagogisk kvalitet med fokus på nærvær, tryghed og leg. Børnene skal have gode muligheder for at udfolde sig motorisk, sprogligt, og kunstnerisk samt adgang til kulturelle oplevelser og ture ud i naturen.
Vi vil arbejde for større selvbestemmelse i det enkelte børnehus.
Vi vil arbejde for, at minimumsnormeringer på institutionsniveau er et absolut minimum.
Vi vil arbejde for at overgangen mellem børnehave og skole gentænkes, så børnene kommer til at opleve færre skift.
Vi vil arbejde for at børnehaveklassen er velnormeret og har fokus på trivsel og fællesskab.
Vi vil styrke den tidlige indsats i børnehusene med efteruddannelse af personalet.
Vi vil arbejde for, at der etableres gruppeordninger med ekstra personaleressourcer, som kan sikre at børn med særlige behov bliver grebet og hjulpet ind i børnefællesskaberne.
Skoleglæde for alle
Vi har gode skoler med engageret personale og fantastiske elever, men i Frederikssund – ligesom mange andre steder – oplever vi, at en del elever mistrives og en del elever går ud af folkeskolen uden den faglige ballast, motivation og selvtillid, som skal sikre dem et godt afsæt til deres videre liv.
Vi vil arbejde for en massiv investering i de almene skoler med færre elever pr. lærer i klassen.
Vi vil arbejde for en skolestruktur, som giver den enkelte skoleafdeling mere frihed og fleksibilitet.
Vi vil fremme personalets muligheder for at løse kerneopgaven. Lærere og pædagoger skal have mulighed for at bruge deres faglighed og for at tilrettelægge en skoledag, som sikrer trivsel og læring for alle elever, skal styrkes.
Vi vil arbejde for, at lærere og pædagogers ønsker til efteruddannelse kan imødekommes, og at der sikres et godt arbejdsmiljø med balance imellem tid og opgaver.
Vi vil arbejde for, at der er fokus på faglighed, fællesskab og trivsel fremfor på udefrakommende projekter.
Vi vil arbejde for, at skolernes fysiske rammer er opdaterede og i overensstemmelse med skolernes pædagogiske principper, og at de understøtter elevernes behov for både bevægelse, ro og fordybelse.
Vi vil arbejde for, at der er nem adgang til hjælp fra PPR og forebyggelseskonsulenter, når der er elever, som har behov for en særlig indsats.
Fritid og fællesskaber
SFO og fritidsklubber spiller en central rolle i børns liv og vi ønsker at styrke disse fritidstilbud, så de får endnu bedre muligheder for at gribe de børn, som står i udkanten af fællesskabet, og som har brug for voksne med tid og overskud til at hjælpe dem.
Relationer og det at lave noget meningsfuldt sammen med andre mennesker er fundamentalt for vores trivsel og for mange børn og unge er det i fritidslivet de blomstrer og udvikler sig allermest. Den bedste måde at investere i kriminalitetsforebyggelse er ved at sikre gode fritidstilbud til børn og unge og give medarbejderne rammer som understøtter deres muligheder for at levere kompetent pædagogik med relevante aktiviteter.
Vi vil arbejde for at tilbuddene til de unge er tilgængelige, attraktive og alsidige og at økonomien ikke spænder ben for deres deltagelsesmuligheder i klubber, ungdomsklubber og ungdomsskoler.
Vi vil arbejde for en bedre normering på fritidsområdet i Frederikssund Kommune og en styrkelse af arbejdsforholdene for det pædagogiske personale med høj grad af frihed for den enkelte SFO, klub og ungdomsskole.
Vi vil støtte op om Kosmos, foreninger, billedskoler, musikskoler og teater som kulturelle tilbud for børn og unge.
Helhedsorienterede indsatser for udsatte børn og unge
SF i Frederikssund Kommune ønsker at skabe de bedste rammer for alle børn og unge, så de kan
trives og udvikle sig uanset deres sociale baggrund. Det er afgørende, at kommunens indsatser for udsatte børn og unge er helhedsorienterede og sætter barnets og familiens samlede livssituation i centrum.
Det er vigtigt for at skabe sammenhængende forløb, hvor børn og unge og deres familier ikke oplever at falde mellem flere stole. Når der samarbejdes på tværs af sektorer, sikres det, at indsatserne ikke blot behandler symptomerne, men også går til roden af de problemer, der fører til mistrivsel.
Vi vil arbejde for, at kommune styrker det tværfaglige samarbejde mellem alle relevante aktører socialforvaltning, sundhed, skoler, dagtilbud og øvrige indsatser.
Vi vil arbejde for, at kommune investerer i forebyggende tiltag, der tidligt kan gribe ind i børns liv, så problemer ikke vokser sig større. Der skal afsættes tilstrækkelige ressourcer til de fagfolk, der arbejder med børn og unge i kommunen.
Vi ønsker at sikre, at børn og unge og deres familier bliver inddraget i beslutningsprocesserne og at børns rettigheder respekteres og imødekommes.
Politik for sundhed og ældre
Frederikssund kommune oplever som andre kommuner en demografisk udvikling med flere ældre og en reduceret arbejdsstyrke de kommende år. SF vil derfor arbejde for, og fokusere på følgende områder inden for kommunens sundheds- og ældrepolitik.
SF vil derfor fokusere på følgende områder inden for kommunens sundheds- og ældrepolitik.
Attraktiv arbejdsplads
Vi vil arbejde for at sikre, at der er et sundt og trygt arbejdsmiljø på alle kommunens arbejdspladser som en forudsætning for at kunne fastholde, udvikle og rekruttere ansatte.
Vi vil arbejde for, at kommunen som arbejdsgiver sikrer, at ansatte har mulighed for at balancere arbejdsliv og familieliv i et sundt og trygt arbejdsmiljø.
Vi vil arbejde for, at der sker en kontinuerlig uddannelse og kompetenceudvikling blandt de ansatte, herunder med et særligt fokus på at understøtte uddannelsesforløb af kommunens ufaglærte medarbejdere i hjemmeplejen og på plejehjem.
Vi vil arbejde for, at implementering af og uddannelse i velfærdsteknologi sker i et tæt samspil mellem borger, ansatte og pårørende.
Tidlig indsats, sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering
Det er vigtigt for alle borgere, at kommunen har fokus på at forebygge sygdomme, reducere ensomhed og understøtte et aktivt arbejds- og fritidsliv med afsæt i den enkelte borgers ønsker og muligheder. Dette er ikke alene godt for borgerne, men sikrer også at kommunens ressourcer bruges hensigtsmæssigt.
Vi vil arbejde for at styrke sundhedsfremme, forebyggelse af sygdom og den tidlige indsats.
Vi ønsker, at der sættes ind overfor ensomhed. Ensomhed er i sig selv en psykisk belastning, men udgør desuden en faktor, der reducerer sundhed og øger risikoen for sygdom.
Vi vil arbejde for bedst mulig rehabilitering efter sygdom.
Tid til omsorg, tryghed og kontinuitet
Mennesket skal komme før opgaven.
Vi vil arbejde for, at der prioriteres tid til omsorg og relationsdannelse mellem den ansatte, borgeren og eventuelle pårørende som en naturlig del af planlægning og ressourcetildeling i de faste teams.
Sammenhæng i borgernes forløb
Borgere og pårørende skal opleve at der er sammenhæng, koordination og tilgængelighed.
Vi vil arbejde for at styrke det tværsektorielle og forvaltningsmæssige samarbejde.
Socialpolitik
Det voksende folketal i Frederikssund kommune indebærer også en stigning i behovet for støtte indenfor det sociale område – herunder også flere ældre med behov for specialpædagogisk støtte. Det kræver at kapaciteten på de eksisterende tilbud løbende bliver tilpasset til efterspørgslen
Et godt liv for udsatte borgere uden social isolation forudsætter helhedsorienterede sociale indsatser, hvor borgeren ses som en ressource, og det bygger på et stærkt samarbejde mellem borgere, forvaltning og politikere.
SF bakker op om Frederikssund Kommunes handicap og psykiatri politik, som er vedtaget for årene 2023-2026.
Botilbud
Det er essentielt at have gode og tilgængelige botilbud for borgere, der har behov for støtte. Botilbuddene skal være målrettede og tilpasset til forskellige grupper af borgere, så de passer til den enkeltes livssituation og ønsker. Det styrker trivslen for borgerne samtidig med, at det det er god økonomi for kommunen.
Vi vil arbejde for at sikre trygge og rummelige botilbud, der fremmer trivsel og selvstændighed, og at tilbuddene udbygges og tilpasses i takt med de mangfoldige og ændrede behov.
Vi vil arbejde for at fastholde kvaliteten i kommunens nuværende tilbud og samtidig styrke kommunens tilbud ved at prioritere, at midlerne tilgodeser lokale tilbud fremfor at blive brugt til at købe ydelser udenbys. Borgere, der har behov for et botilbud i kortere eller længere perioder, skal så vidt muligt blive i kommunen, for et aktivt og genkendeligt civilsamfund er en del af den recovery-orienterede tilgang, som SF går ind for.
Vi vil arbejde for at botilbuddene fokuserer på at støtte beboerne i at opnå uddannelse og job til de beboere, der kan og vil.
Vi vil arbejde for at beskæftigelsesområdet og socialområdet arbejder tæt sammen om at skabe helhedsorienterede tilbud i overensstemmelse med borgernes ønsker og behov.
Vi vil arbejde for at styrke det forebyggende arbejde. Vi skal have uddannet personale og tilbyde efteruddannelser for tidlig indsats og forebyggelse kræver fagligt stærke medarbejdere, der kan igangsætte nødvendige initiativer.
Lettere adgang til hjælp
Vi vil arbejde for at borgere i Frederikssund, som har brug for hjælp fra kommunen, skal have nem adgang til hjælp. Kontakten til kommunen i omsorgsrelaterede sager skal involvere så få sagsbehandlere som muligt. Borgerne skal møde de samme personer, så de får den nødvendige kontinuitet i sagsbehandlingen.
Samarbejde i psykiatrien
Vi vil arbejde for at samarbejdet mellem psykiatrien, behandlingsstederne og socialpsykiatrien styrkes. Der skal være et reelt og velfungerende samarbejde, hvor de pårørende inddrages i de løsninger, der vælges.
Misbrugsbehandling
Vi vil arbejde for, at alle har adgang til rette behandling for alkohol- og stofmisbrugere, og at der også er tilbud til deres pårørende.
Vi vil arbejde for at borgere, der både har misbrugsproblemer og psykiatriske diagnoser (dobbeltdiagnoserede) ikke falder mellem to stole. Der skal tilbydes konkret vejledning, tilbud og hjælp til denne gruppe og deres pårørende
Psykologhjælp til børn og unge
Vi vil arbejde for, at kommunens let tilgængelige tilbud til børn og unge i mistrivsel løbende bliver dimensioneret, så det er tilpasset til behovet.
Vi vil arbejde for at tilbuddene bliver mere opsøgende, og at der samarbejdes med forebyggelseskonsulenter og studievejledere for at få tilbuddene helt ud på den enkelte skole eller ungdomsuddannelse, så de bliver synlige og kan medvirke til at tage problemer med mistrivsel i opløbet.
Fra barn til voksen
Udsatte unge risikerer let at blive marginaliseret og kan derfor have behov for ekstra støtte.
Vi vil arbejde for at styrke overgangen fra ung til voksen for udsatte unge, når de fylder 18 år. De unge, der har behov, skal sikres støtte til at komme godt videre i livet med uddannelse, job og bolig.
Natur, klima og biodiversitet
Vi lever i en kommune med en smuk og alsidig natur. Som alle andre steder er vores natur under pres. Massive mængder kvælstof er tæt på at kvæle alt liv i fjordene. Den store efterspørgsel på sand og grus til byggebranchen sætter sit tydelig aftryk på landskabet. Og så har vi de seneste år fået en forsmag på, hvordan fremtidens klimaforandringer kommer til at påvirke vores liv.
Udfordringerne er så store, at det ikke er noget vi som kommune kan klare selv. Men vi skal gøre så meget vi kan, og være klar til at vende hver en sten i jagten på løsninger. I SF Frederikssund tør vi godt være med til at tage de nødvendige beslutninger – også selvom de er svære. Kommende generationer skal nemlig også kunne drikke vand direkte fra hanen, bade i fjorden, gå en tur i skoven, og ikke frygte for, at deres bolig forsvinder, når vejret bliver voldsommere.
Færre grusgrave – mere genbrug
Vi vil arbejde for at Frederikssund bliver en foregangskommune i at genbruge råstoffer, så vi mindsker behovet for nye grusgrave.
Vi vil arbejde for en mere restriktiv kontrol med opfyldningen i de nuværende grusgrave, så vi ikke risikerer at modtage jord, der er forurenet.
Klimasikring
Klimaforandringerne har meldt sin ankomst. Det er gået hurtigere end eksperterne forventede, og det bliver kun værre. Vi er i gang med at tilpasse os fremtidens vejr, men det går slet ikke stærkt nok.
Vi vil presse på Frederikssunds arbejde med klimatilpasning, så vi ikke oplever at mennesker mister deres bopæl, og at veje forsvinder.
Naturen skal beskyttes og benyttes
Vi går ind for, at borgere og gæster i Frederikssund Kommune skal have fri adgang til så meget natur som muligt, men der skal samtidig være bedre beskyttelse af de steder, hvor dyrelivet er allermest sårbart.
Vi vil arbejde for at mange flere kan få glæde og gavn af naturen og for at beskytte de steder, hvor naturen er allermest sårbart. Det skal gøres i god dialog med lodsejerne.
Rent vand i fjordene
Landbruget er den primære årsag til, at store mængder kvælstof ender i vores fjorde, men også overløb fra kloakkerne sender urenset spildevand ud i fjordene
Vi vil presse på for, at landbruget minimerer deres udledning af kvælstof.
Vi vil stille høje krav til et kommende rensningsanlæg, så det sikres at der ikke sker overløb fra kloakkerne.
Vandet skal op til overfladen
Meget af det vand, som ender i vores fjorde, kommer fra rør, der er gravet langt ned i jorden.
Vi vil arbejde for at få fritlagt disse dræn, så vandet kommer op til overfladen, hvorved vores fjorde vil modtage mindre kvælstof. Derudover vil det bidrage til en øget biodiversitet.
Lavere energiforbrug
Kommunen råder over mange bygninger, og de skal løbende renoveres, så energiforbruget og udledningen af CO2 formindskes.
Vi vil arbejde for at der i forbindelse med renoveringer installeres solceller på bygningernes tage.
Bedre alternativer til bilen
Vi vil arbejde for bedre busruter i hele kommunen – også i landdistrikterne!
vi vil arbejde for bedre cykelstier, der i højere grad er tilpasset el- og ladcykler.
Regnvand som ressource
Lige nu må man ikke anvende regnvand til toiletskyl i Frederikssund Kommune. Rent drikkevand er desværre blevet en sparsom ressource, så vi er nødt til at tænke i nye løsninger.
Vi vil arbejde for at fjerne reglen om ikke at anvende regnvand til toiletskyl.
Fjerne kalk fra drikkevand
Det kan være en god ide – både for miljøet og den enkeltes pengepung – at kalk fra drikkevandet bliver fjernet, da det vil medføre en længere levetid på vores hvidevarer og mindre forbrug af sæbe.
Vi vil arbejde for at få undersøgt muligheden for at fjerne kalk fra kommunens drikkevand.
Erhvervs- og arbejdsmarkedspolitik
SF i Frederikssund kommune ønsker, at kommunen rummer og fortsat fremmer et bæredygtigt og velfungerende erhvervsliv, som tilbyder mangfoldige, attraktive og sunde arbejdspladser, der sammen med kommunens egne arbejdspladser og øvrige faciliteter, bidrager til en høj livskvalitet for nuværende og kommende borgere. Frederikssund kommune er en kommune i vækst – både i erhvervsliv og befolkning. SF Frederikssund understøtter denne udvikling og vil arbejde for, at det sker på en sammenhængende og bæredygtig måde.
Bæredygtighed
Vi vil arbejde for, at kommunen aktivt fremmer udvikling af erhvervsliv og teknologi, der sikrer en bæredygtig fremtid. Det skal ske uden rovdrift på natur og medarbejdere eller med skade på det omgivende miljø og livskvalitet for borgerne.
Vi vil efterspørge et solidt og nuanceret beslutningsgrundlag fra forvaltningen samt andre centrale aktører og myndigheder før der tages stilling til erhvervsudviklingsprojekter fremfor at indgå i forhastede beslutningsprocesser.
Kultur og herlighedsværdier
Vi vil arbejde for, aktivt samspil mellem virksomheder, kommunale opgaver og civilsamfund om at fremme et spændende og velfungerende kulturliv.
Vi vil arbejde for, at udvikling af kommunens by- og landområder sker under hensyntagen til sammenhængskraften og kommunens natur og herlighedsværdier.
Infrastruktur, bosætning og uddannelser
Vi vil arbejde for, at kommunen har en velfungerende infrastruktur, der sikrer at erhvervstrafikken kan afvikles så miljørigtigt og sikkert som muligt.
Vi vil arbejde for, at persontransporten kan foretages så sikkert og miljørigtigt som muligt med vægt på offentlig transport og et veludbygget net af cykelstier.
Vi vil arbejde for, at der forefindes sunde boliger i alle prisniveauer.
Vi vil arbejde for at fastholde og udbygge tilbuddet af uddannelser i kommunen.
Social ansvarlighed og socialøkonomiske virksomheder
Vi vil arbejde for, at kommunen aktivt indgår i samarbejde med lokale virksomheder. Samarbejdspotentialerne bør udnyttes bedst muligt indenfor uddannelse (lære, elev og praktik), ansættelser på særlige vilkår (fysisk og psykisk sårbare) og resocialisering.
Vi vil arbejde for, at kommunen behandler sårbare borgere på en værdig og respektfuld måde og med sigte på bedst mulig livskvalitet for borgeren.
Vi vil arbejde for at kommunen aktivt støtter socioøkonomiske virksomheder, der hjælper unge og udsatte borgere med at finde fodfæste på arbejdsmarkedet.
Kommunen som arbejdsgiver
Udfordringer med rekruttering og fastholdelse samt et højt sygefravær reducerer kommunens muligheder for at løfte de kommunale opgaver på en kvalificeret måde. Det er derfor afgørende, at kommunen tilbyder et attraktivt og udviklende arbejdsmiljø til alle medarbejdere, og at der altid er den nødvendige bemanding til stede.
Vi vil arbejde for at sikre, at der er et sundt og trygt arbejdsmiljø på alle kommunens arbejdspladser som en forudsætning for at kunne fastholde, udvikle og rekruttere ansatte til kommunens arbejdspladser.
Vi vil arbejde for, at Frederikssund kommune er en arbejdsgiver, der sikrer, at ansatte har mulighed for at balancere arbejdsliv og familieliv med mulighed for at få indflydelse på egen arbejdstid.
Kommunen som bygherre og i offentlig-private partnerskaber
Vi vil arbejde for, at social dumping undgås og at kædeansvar håndhæves, når kommunen fungerer som bygherre eller indgår i offentlig-private partnerskaber.
Vi vil arbejde for, at der oprettes et indsatsteam til bekæmpelse af social dumping, og at dette team benytter sig af viden og erfaringer fra og evt. søger optagelse i Det Fælles Indsatsteam Mod Social Dumping for Hovedstaden.
Vi vil arbejde for at sikre, at der er balance mellem antallet af fastansatte og lærlinge/elever samt medarbejdere ansat på særlige vilkår.