Del

Ny klimakonto skal sikre 18 milliarder til grøn omstilling

17-04-2019

Forskerne siger, at vi har 12 år til at omstille hele vores samfund. De næste fire år bliver altså vores generations vigtigste.

Den grønne omstilling kræver nye initiativer og ideer, og det koster penge at gøre dem til virkelighed. Derfor foreslår SF en klimakonto, som sikrer, at nye grønne initiativer ikke strander, fordi der ikke er penge til at komme i gang.

Forslaget skal ses som en slags grøn børneopsparing til alle de børn og unge, der går på gaderne og kræver klimahandling.

“Der er mange, der siger, at det her er dyrt, men hvis vi ikke gør det, efterlader vi en kæmpe regning til de her børn og unge,” siger Pia Olsen Dyhr til Politiken.

SF foreslår at afsætte tre milliarder om året til klimakontoen. Det vil give 18 milliarder frem mod 2025.

Med klimakontoen forpligter alle danskere i arbejde sig til at bidrage til at løse opgaven med at få omstillet hele vores samfund. Og det skal selvfølgelig være dem, der flyver og forbruger mest, som også bidrager mest.

Pengene skal findes ved at justere arbejdsmarkedsbidraget og ved at indføre en grøn topskat på en procentpoint, som skal sørge for, at alle i arbejde bidrager, og at de bredeste skuldre betaler den største del af regningen.