Del

Grønt håb – Pia Olsen Dyhr udgiver bog

20-05-2019

Hent bogen som PDF eller som EPUB-format til din ebogslæser

Selvom historien er fuld af skuffelser og mangel på politisk handling, når det kommer til det grønne område, så er der faktisk også det modsatte: Der er håb! For nok kan det føles som om verden er fuld af sorte, fodslæbende politikere, men det går faktisk fremad. Hverken hurtigt eller radikalt nok – men det går fremad. Og hvis vi begynder at fortælle nogle af de positive historier kan det endda være, at det bliver lidt nemmere at få folk til at handle.

Verdens første havvindmøllepark blev opstillet ud for Lolland i 1991. Selvom man havde vindenergi, så udgjorde det i starten af 90’erne en forsvindende lille andel af det danske elforbrug. I 2009 kunne vi i Danmark så dække 19% af vores forbrug og i dag er vi nået over 40%. Et lille eksempel på, at man kan nå langt, hvis der er politisk vilje. Vi må dog se i øjnene, at der er brug for at sætte fart på den grønne omstilling. Nu og ikke i morgen.

Danmark kan vise vejen frem – men så er vi nødt til at tale om nogle af de små succeser og gør som de unge: Kræve handling.

Du kan enten hente bogen som PDF-fil eller hente den som EPUB-fil til din smartphone, computer eller Ebogslæser.