Del

Europa-Parlamentet opretter skattesnydsudvalg

17-09-2019

Europa-Parlamentets økonomiudvalg er netop blevet enige om at oprette et permanent udvalg der skal bekæmpe skattesnyd og finansiel kriminalitet. Udvalget oprettes som modsvar til de skandaler, som de seneste år har ramt finansverdenen, fx hvidvask-skandalen i Danske Bank. Det nye udvalg er et valgkamps-krav fra SF og den Grønne Gruppe, som nu bliver en realitet.

– Det er en kæmpe sejr for alle os, der har fået nok af alle de skattefiflerier som underminerer det globale finansielle system og splitter vores samfund. Nu får Parlamentet et stærkt redskab til at komme skatteunddragelse og finansiel kriminalitet til livs og det er på tide, siger Kira Marie Peter-Hansen, MEP for SF og medlem af Europa-Parlamentets økonomiudvalg.

– Skandalerne har rullet ind over den europæiske finansverden den seneste tid, og vi kan ikke bare stå stille og vente på den næste sag. Vi skal være pro-aktive og sikre bedre fælles regler for skatteunddragelse i EU. Der er vigtige reformer på vej, vi skal for eksempel til at forbedre vores hvidvask-lovgivning og techskat-lovgivning, så der er masser af arbejde, som udvalget kan tage fat på med det samme.