Del

Uacceptabelt at bruge afskaffelse af St. Bededag som adgangsbillet til forsvarsforlig

17-01-2023

Regeringens ultimatum om Store Bededag er skudt helt ved siden af. Det siger SF i dag sammen med alle andre partier i Folketinget, der står udenfor regeringen.

Budskabet bæres frem af partiformand Pia Olsen Dyhr og de øvrige ni partiformænd.

Fremrykning af investeringer i Forsvaret bør diskuteres og aftales ved forhandlingsbordet i stedet, lyder meldingen.

”Med det nationale kompromis viste vi netop vigtigheden af at stå sammen på tværs af politiske forskelle i svære tider. Med sit ultimatum gør regeringen altså et symbol på det samarbejdende folkestyre til et ikon for Christiansborg-fnidder og magtdemonstrationer. Forsvarets fremtid er alt for vigtig til at blive dikteret af det smallest mulige flertal,” Siger Pia Olsen Dyhr.

SF-formanden tænker især på de partier og partiformænd, der sidste år i marts var fælles om Det Nationale Kompromis. En historisk aftale i dansk politisk historie, der med partier på tværs af den politiske midte viste en styrke til at samarbejde i svære tider – et samarbejde man altså ikke behandler ordentligt mindre end et år efter.

”Jeg mener virkelig ikke, det er særlig klogt, at man er så ultimative på det her område om forsvarspolitik i den tid, Europa står i,” siger Pia Olsen Dyhr.

SF finder samtidig idéen om at afskaffe en helligdag som finansieringskilde helt skævt, når der samtidig uddeles milliarder i skattelettelser.