Del

Endelig får de vanvittige kviklån en kæp i hjulet

19-12-2019

Ny aftale om kviklån er en tiltrængt kæp i hjulet på de vanvittige kviklånsfirmaer, som har haft frit lejde til at ødelægge folks liv alt for længe.

– Endelig får vi en grænse for, hvor vanvittige lån man kan tillade sig at lokke mennesker til at tage. Det skal være slut med, at skruppelløse firmaer kan fange folk i en gældsspiral, de aldrig kommer ud af, siger Lisbeth Bech Poulsen, erhvervsordfører for SF.

Aftalen betyder blandt andet et loft over ÅOP – lånets årlige omkostninger i procent – på 35 %. At den ofte aggressive markedsføring af lånene bliver begrænset. Og at vi styrker gældsrådgivningen.

– Det her handler om at beskytte almindelige mennesker mod at lade sig friste af lån, som på sigt kan blive så dyre, at de nærmest kan blive umulige helt at komme af med. Kviklånene ødelægger folks liv. Det stopper nu, siger Lisbeth Bech Poulsen.

– SF havde gerne sikret en endnu lavere grænse for, hvor dyre lånene må være. Men jeg er glad for, at der kommer en grænse, så vi sikrer, at firmaerne ikke længere bare har frit spil, siger Lisbeth Bech Poulsen.