Del

POLITISK AFTALE: Endelig kommer børnene ud af Sjælsmark

20-11-2019

Væk med hegn. Væk med rigide regler for måltider og bedre muligheder for at være familie og barn. Det har været SF’s ønske med den nye aftale om et nyt udrejsecenter for børnefamilier.

”Vi bryster os af ikke at gøre børn fortræd i Danmark, men tallene viste desværre, at det skete på Sjælsmark. Med denne aftale sikrer vi, at Røde Kors’ anbefalinger til de her børns vilkår imødekommes, og at de ikke længere skal underlægges tåbelige regler om, at de ikke må få en kartoffel i kantinen,” siger SF’s udlændingeordfører Carl Valentin.

Børnene skal indkvarteres i helt nye omgivelser uden fængselsagtigt hegn, uden øredøvende øvelsesterræn som naboer, med mulighed for selv at lave mad og med alenetid til familien, samt ret til skolegang.

”Selvom de her familier skal rejse hjem, så skal vi ikke nedbryde dem, og vi skal slet ikke straffe børnene,” siger Carl Valentin.

Den nye aftaler tager sit afsæt i Røde Kors’ anbefalinger, og det vil også være en sådan aktør med en stærk interesse i børns trivsel, der kommer til at stå for driften af et kommende center.