Hej. Og tak fordi du læser med! Mit navn er Carl Valentin, jeg er 30 år, folketingsmedlem og har været aktiv i diverse politiske bevægelser for lighed, bæredygtighed og retfærdighed siden jeg var 14 år gammel. Jeg er født i Odense, men er i dag bosat i København, og det er også herfra, jeg er valgt til Folketinget.

Politisk plejer jeg at beskrive mig selv som meget rød, meget grøn og meget pragmatisk.

Jeg drømmer om et samfund med markant mere lighed, hvor magten og midlerne bredes ud i stedet for at være centreret omkring en lille elite, og jeg tror på, at det er muligt at skabe en verden, hvor vores værdier som samfund styrer mere, og penge styrer markant mindre. Det er derfor, jeg er socialist.

Jeg drømmer også om et samfund, hvor vi tager bedre hensyn til vores klima, miljø og biodiversitet. Menneskets rovdrift på naturen er ikke bare vores største udfordring som menneskehed i dag i kraft af klimakrisen – men også en af de største forbrydelser, vi har begået i historien. Som folketingsmedlem vil jeg arbejde for en ny grøn retning, der centrerer sig om respekt for vores omgivelser, genbrug, grøn energi, cirkulær økonomi og i det hele taget en retning, der sætter planeten over profit.

Mine mange år som aktivist har også lært mig vigtigheden af pragmatisme. Kun ved hårdt arbejde, villighed til kompromiser og evnen til at tage en seriøs dialog om retningen for vores samfund kan man flytte mennesker og påvirke vores verden. Jeg er derfor stolt af at være med i et parti, der altid tager forandringsarbejdet alvorligt og kæmper alt hvad vi kan for principfast og pragmatisk at gøre verden til et bedre sted.

Når jeg har fri bruger jeg megen tid med mine venner. Jeg er meget social og kan bedre lide at være sammen med folk end at være alene. Jeg elsker rap, tror ikke på guder, spiser ikke dyr og elsker at høre lydbøger. Og så er min bedste uge på året Roskilde Festival.