Frihed, lighed og solidaritet
Det er i mit arbejde som sygeplejerske, at forskellen i muligheder og ressourcer virkelig har åbenbaret sig for mig. Det er her, jeg har mødt voksne, der er vokset op i hjem med alkohol og usikre rammer eller børn af psykisk syge, der aldrig har haft et fast holdepunkt. Det er her, jeg er blevet konfronteret med ensomhed, svækkede ældre og udsatte.

Når man som hjemmesygeplejerske træder ind i folks hjem, går det i sandhed op for en, at muligheder er så forskellige. Det forplanter sig i den måde mennesker lever på og den måde vi møder nye udfordringer, som fx sygdom på.

Jeg er vokset op i Assens på Fyn med ulighed og de ulige muligheder tæt på, og det har siden været den primære drivkraft i mit politiske virke: Kampen mod ulighed og kampen for rimelighed og retfærdighed.

Fællesskaber giver håb, styrke og muligheder
Jeg tror på, vi skaber det bedste samfund ved, at mennesker har frihed til at være dem, de vil være, at vi har lige muligheder og at vi tænker på hinanden som et fællesskab. Dét er frihed, lighed og solidaritet.

Derfor skal vi sammen og hver for sig tage ansvar for de store som små fællesskaber og derfor skal vi have et stærkt velfærdssamfund. Derfor skal vi give børn en stærk og tryg barndom.

Jeg har været sygeplejerske i 20 år og arbejder nu som hjemmesygeplejerske, ligesom jeg er næstformand for SF. Jeg er mor til Sarah på 12 og Olivia på 8 år og gift med Henrik.