Jeg har valgt at engagere mig i politik, fordi jeg simpelthen ikke kan lade være. Hver gang jeg har forsøgt at skrue ned for mit engagement, fordi andre ting i livet er kommet i vejen, er jeg faldet over en ny uretfærdighed, som igen har fået mig tilbage til ilden. Jeg er med andre ord, det man vil kalde man en vaskeægte ildsjæl og fuldblodssocialist.

Jeg er vokset op i Nordjylland med fagligt aktive forældre og mel under neglene. Jeg startede selv mit arbejdsliv som 14-årig bagerekspedient. Det var kickstarten på et voldsomt kærlighedsforhold til den faglige kamp for bedre arbejdsmiljø, især for unge. Siden da har jeg kunne tilføje titlen som tillidsvalgt i HK Ungdom og koordinator i Jobpatruljen til mit CV. Det har givet mig et unikt indblik i, hvordan både erhvervsuddannelsessystemet fungerer, og hvilke udfordringer der er generelt på vores arbejdsmarked.

Især erhvervsuddannelser og den manglende tilslutning til dem ligger mit hjerte nært. Danmark mangler faglærte, hvis vi fortsat skal sikre vækst og en god grobund for vores velfærdsstat. Men ikke nok med at manglen på faglærte er et kæmpe samfundsproblem, så har jeg har selv følt mig rodløs i vores uddannelsessystem – for eksempel da jeg som 16-årig skulle vælge retning efter 9. klasse, var gymnasiet det eneste valg, som jeg blev præsenteret for af uddannelsesvejlederen.

Vi skal som samfund være bedre til at investere i vores erhvervsuddannelser, så de bliver et aktivt tilvalg og ikke et lunkent alternativ. Det vil jeg kæmpe for, hvis jeg bliver valgt til Folketinget.

Både nu og i fremtiden står vores arbejdsmarked over for store udfordringer. Mange kæmper med usikre ansættelsesformer, et sikkerhedsnet der kun griber de stærkeste og nu også en EU-bestemt mindsteløn, som truer den danske arbejdsmarkedsmodel og hele fundamentet for vores arbejdsliv. Som medlem af Folketinget vil jeg arbejde aktivt for at styrke lønmodtageres arbejdsvilkår.

En af de mest presserende udfordringer lige nu er opgøret med tjenestemandsreformen. Den skævvrider lønniveauerne i det offentlige og fastholder de ansatte i en gammel, misvisende forestilling om, hvad vi hver især kan arbejde med og skal tjene.

Vi bliver nødt til at bryde med det kønsopdelte arbejdsmarked og tage et 360 graders eftersyn af ligestillingen i Danmark. Mænds sundhed halter, kvinder tjener 14% mindre, og LGBTQ+-miljøet er konstant udsat for trusler og overfald. Det vil ildsjælen og feministen i mig ikke acceptere.