Del

Lønstatistik, kommunale lønforskelle og barsel til mænd

08-03-2020

Kampen for ligestilling er nået langt, men vi er slet ikke i mål. SF bruger kvindernes internationale kampdag til at rette spotlyset mod flere vigtige tiltag.

  • Kønsopdelt lønstatistik på alle virksomheder. Det skal ske for at øge opmærksomheden på lige løn og intensivere arbejdet med at nedsætte lønforskelle mellem mænd og kvinder.
  • Virksomheder skal tvinges til at fremlægge mål og resultater for ligestilling. Det skal ikke længere være nok at have ambitioner om ligestilling i organisationen. Løfterne skal frem til offentligt skue, så vi kan følge med i, hvordan virksomhederne arbejder for at få reel ligestilling.
  • Øremærket barsel til mænd. Regeringen skal stoppe nøleriet og kalde til drøftelser om konkrete modeller for nye barselsregler. Målet er minimum 3 måneders øremærket barsel til mænd
  • Kommunale undersøgelser af uforklarlige lønforskelle i de offentlige. Det offentlige skal selvfølgelig gå forrest, bl.a. med en kommunal kortlæggelse af lønforskelle mellem mandlige og kvindelige ansatte, og gennem tiltag for ligestilling blandt mænd og kvinder.

Læs mere om de to første forslag i udspillet HER