Del

Kira Marie Peter-Hansen bliver spidskandidat for SF til EP-valget

11-09-2023

Den grønne, danske stemme forsvinder langtfra, når Margrete Auken ikke genopstiller ved Europa-Parlamentsvalget i 2024. Den vil Kira Marie Peter-Hansen nemlig bære videre som SF’s spidskandidat.

“Jeg tror, at klimakrisen har gjort langt flere bevidste om, hvor vigtigt det er, at hele EU – og Europa og verden – kommer med. Ellers kan man gøre nok så meget herhjemme, uden at det flytter nok. Så skal der rykkes på klimapolitikken, skal det bl.a. være i EU,” siger Kira Marie Peter-Hansen.

Som det yngste medlem af Europa-Parlamentet håber Kira, at hun kan være med til at gøre EU relevant for de unge danskere.

”Den her unge generation står ikke kun med klimakrisen som en stor udfordring, men har også oplevet en pandemi og oplever krig igen på europæisk jord. Så de ved også, at de store opgaver løser vi bedst i fællesskab. Derfor er EP-valget så vigtigt,” siger Kira Marie Peter-Hansen.

Kira Marie Peter-Hansen fik 15.765 stemmer ved Europa-Parlamentsvalget den 26. maj 2019. Med pladsen i Europa-Parlamentet blev hun den yngste valgte nogensinde. I dag er hun næstformand i den gruppe SF sidder i – Green / EFA. Samtidig forhandler hun på det økonomiske område i sager omkring hvidvask og skattepolitik.

I efteråret afholder SF urafstemning om, hvem de øvrige kandidater på SFs liste bliver.

SF’s EU-program frem mod valget indeholder en række grønne initiativer:

  • Reduktionsmål hæves fra 55 pct. til mindst 65 pct. inden 2030
  • Minimumskrav til medlemslandenes CO2-beskatning, internt i EU og i OECD
  • En fælles europæisk flyafgift
  • Landbrugsstøtten skal til en begyndelse omlægges, så den fremmer en bæredygtig og sund fødevareproduktion. På sigt skal den komplet udfases
  • Forbud mod salg af nye fossile personbiler, varebiler og lastbiler fra 2030, dog senest 2035 for de tungeste lastbiler, hvis der endnu ikke findes en moden teknologi
  • En europæisk energiunion med 100 pct. vedvarende energi samt en forsyning og infrastruktur frigjort fra udemokratiske regimer
  • 30 procent beskyttet vild natur i alle medlemslande

Langt fra alene
Kira bliver langt fra alene. Hele SFs liste til valget ser sådan ud:

1 Kira Marie Peter-Hansen
2 Rasmus Nordqvist
3 Villy Søvndal
4 Rikke Lauritsen
5 Magnus Flensborg
6 Kristine Amalie Rostgård
7 Melina Andersen
8 Taner Genc
9 Andreas Grosbøll
10 Michael Egelund Andersen
11 Joan Kragh
12 Thue Grum-Schwensen
13 Mads Hvid
14 John Brandt
15 Anders Bøge
16 Pia Lieberknecht
17 Emil Jørgensen Njor
18 Elias Julius Binggeli
19 Kim Elmose
20 Allan Søgaard-Andersen