Del

Dumper regeringens skattelettelser: SF vil sætte velfærden først

06-11-2023

Når det igen og igen bliver dokumenteret, at den fælles velfærd er så hårdt spændt for, at blinde Jens må ned og samle støv, fordi der ikke er penge til rengøring, eller 89-årige Inger, der har fået besked på at anskaffe sig en robotstøvsuger, burde de danske velfærdsklokker bimle og bamle. Men regeringen vender det døve øre til og prioriterer skæve skattelettelser over fælles velfærd.

SF mener ganske enkelt, at det er forkert at prioritere ulighedsskabende skattelettelser i en tid, hvor hverdagsvelfærden vender hver en krone.

”Jeg er fuldstændig uforstående overfor prioriteringen. De ben, velfærden står på, er ved at knække mange steder i samfundet. Det bør vi først og fremmest stabilisere og styrke, så alle danskere i fremtiden også har lige adgang til pasning af deres børn og pleje af deres syge og ældre,” siger SF’s skatteordfører Sigurd Agersnap.

SF foreslår i stedet akut at sende økonomisk redningskrans 2,4 milliarder ud til kommuner og regioner for at stabilisere den borgernære velfærd og stoppe massive besparelser og nedskæringer.

Fem nedslag i regeringens skatteplan:

– Fire ud af ti får ikke en skattelettelse. Altså 0 kr. til pensionisterne, studerende på SU og dagpengemodtageren
– Der bruges 17 gange mere på de ti procent rigeste end den tiendedel med mindst
– Der bruges næsten lige så mange penge på de ti procent rigeste, som på den halvdel af danskerne med mindst.
– Direktøren får fire gange mere end arbejderen og otte gange mere end kassemedarbejderen
– Direktøren, der tjener mellem 618.000 kr. og 2,5 millioner om året, får store topskattelettelser. Kassemedarbejderen får eks. 114 kr. om måneden, mens direktøren får 1.000 kr.