Del

EGP-kongres i København: SF er vært for første gang

17-11-2022

SF er vært, når The European Green Party (EGP) holder kongres i Øksnehallen i København fra den 2. til den 4. december. Over 1000 grønne politikere og aktivister fra hele Europa mødes for at sætte retningen for de næste års grønne politik i Europa.

For første gang nogen sinde sker det på dansk grund – og det glæder SF-formand Pia Olsen Dyhr:

”Det er en historisk begivenhed, at kongressen kommer til Danmark og at SF skal være værter. Det er jeg stolt af – det er aldrig sket før, og kommer nok ikke til at ske igen i min levetid. Det viser, af SF er med helt inde i kernen af den grønne kamp i Europa”, siger Pia Olsen Dyhr.

SF vil bruge værtskabet til at styrke det internationale samarbejde på det grønne område:

”Klimakampen har brug for et stærkt internationalt samarbejde – og som vært, er det vores vigtigste opgave at facilitere det. København bliver en fantastisk ramme, og jeg glæder mig til at vise mine grønne kolleger fra hele Europa, hvordan vi skaber klimahandling i Danmark og sammen skubbe på for et grønnere Europa”, siger Pia Olsen Dyhr.

Pia Olsen Dyhr vil også bruge kongressen til at sikre fælles fodslag mellem de grønne partier i støtten til Ukraine:

”Putins uprovokerede, ulovlige og brutale invasion af Ukraine og den efterfølgende energikrise er en kæmpe udfordring for den europæiske befolkning. Det gælder om at finde de kloge, socialt afbalancerede svar. Energifattigdom er allerede et udbredt problem i Europa – og Putin skal ikke have held til at så endnu mere splid imellem os”, siger Pia Olsen Dyhr.

Du er velkommen til at deltage. Som deltager vil du kunne møde grønne ministre, høre oplæg fra eksperter og deltage i spændende workshops.

Læs mere om programmet og tilmeld dig her:

Er du journalist?

Vil du med til kongressen som journalist? Registrer dig til kongressen her.
Ønsker du et interview med en bestemt politiker eller minister? Kontakt SF’s pressetelefon på 33 37 44 60.