Del

Vi tager på tour de velfærd

19-09-2023

Hvorfor overvejer Allerød kommune at spare 3.000 kr. på indkøb af perler, karton og hvad børnehavebørn ellers laver julegaver af til deres forældre?

Og hvorfor overvejer Fredericia at spare demenstilbuddet ”bevæg dig glad” væk?

Det er helt sikkert ikke med deres gode vilje.

Nej, disse eksempler tydeligt, at mange kommuner er fundamentalt pressede frem mod årets budgetforhandlinger. Budgettet skal passe, men det betyder samtidig, at kommuner bliver nødt til at skære på vores børn, ældre, syge og sårbare. Ja, vores hverdagsvelfærd er desværre under gevaldigt pres.

Charmetur
I disse uger er Mette Frederiksen, Jakob Ellemann og Lars Løkke taget på tur ud i landet for at fortælle om deres visioner for Danmark. Desværre minder turen mest alt om en måde, hvorpå de forsøger at få deres skæve skattelettelser til at glide ned hos danskerne. Det gør de velvidende, at kommuner er presset til at spare på kernvelfærd til sine borgere.

Tour de Velfærd
Derfor tager SF’s folketingsgruppe besluttet, at vi vil rundt i Danmark og se med egne øjne, konsekvenserne af regeringens manglende prioritering af velfærden.

I den forbindelse vil SF her i efteråret opfordre danskerne til at invitere os ud og vise, hvor de mærker nedskæringerne og besparelserne i deres hverdag. Om det er en studerende, der ikke kan få hverdagen til at hænge sammen, fordi bussen ikke længere kører, eller dig som forælder, der knap nok kan få logistikken til at gå op, fordi daginstitutionen åbner sent og lukker tidligt.

Og I skal være mere end velkomne til at invitere os. Vi når langt fra alle de gode forslag, men vi lover at læse dem alle sammen og bruge dem som inspiration til vores videre arbejde.

Vil du vise os, hvordan nedskæringerne rammer dig og din familie?

Så skriv til Kristoffer på mail sfkrjn@ft.dk