Jeg er 33 år. Når jeg om 40(!) år kan gå på pension, skal mine to børn ikke spørge, hvorfor far ikke kæmpede af al kraft imod klimaforandringer og finans- og flygtningekriser.

Jeg kæmper i Hovedstadens regionsråd for at mindske udledningen af drivhusgasser, genanvende affald og sikre vores grundvand.

Som højskolelærer træner jeg mine elevers demokratiske muskler og får selv nyt håb.
Sammen med SF’s finansordfører Lisbeth Bech Poulsen har jeg skrevet bogen Oprør for fremtiden – manifest for frihed og fællesskab midt i en tech-tid.

Jeg har før, som folketingsmedlem og næstformand for SF, kæmpet i den store politiske arena. Jeg står fast på mine værdier og har viljen til at gøre visioner til virkelighed. Også i den vigtige arena, EU er.

Noget af det, jeg vil kæmpe allermest for, er at stoppe spekulanter og tøjle tech-giganter.
En stribe europæiske banker har hjulpet banditter i habitter med tricktyveri fra europæiske statskasser. Over 400 milliarder kroner stjålet. Samtidig forsvinder milliarder i skattely og der hvidvaskes vanvittige beløb.

Vi skal bremse spekulationen. Vi skal have en europæisk finansskat, som Danmark også skal nyde gavn af. EU-kommissionen foreslog allerede i 2011 en skat på børshandler på bare 0,1 %. Det vil bremse den mest aggressive, kortsigtede spekulation og føre milliarder af kroner tilbage til velfærden.

Klimaet kræver også handling. EU’s landbrugsstøtte skal beskæres og ændres, så der kun udbetales støtte til at omlægge til økologi og miljømæssigt bæredygtig landbrugsdrift, samt udlægge arealer til vild natur. Mindst en tredjedel af landarealet bør være natur.

MÆRKESAGER

  1. Stop spekulanterne, beskat giganterne
  2. Kloden kalder – klimaet kræver hurtig handling
  3. Forebyg flygtningekriser

HJEMMESIDE

www.peterwestermann.dk