Jeg hedder Peter, er 36 år, gift med Marie og far til to dejlige unger. Ved siden af mit politiske arbejde som regionsrådsmedlem og politisk leder for SF i hovedstaden, er jeg lærer på Grundtvigs Højskole i Hillerød. Og så spiller jeg håndbold.

Mit sociale engagement er stort. Jeg får energi i mødet med andre. Ulighed, uretfærdighed og forurening gør mig vred. Jeg er gået ind i politik for at bekæmpe det. Mit håb ligger i fællesskabets styrke. Til at hjælpe hinanden. Rykke sammen. Redde klimaet.

​Corona viste os hvor meget, vi kan klare sammen. Og hvor vigtigt det er, at vi har ​​​et stærkt fælles sundhedsvæsen og velfærd, hvor adgangen er efter det behov, man har – ikke det beløb, man kan betale. ​​​​​​

​Jeg har været folketingsmedlem og næstformand for SF og ved, hvordan man skaber politisk forandring. Det er hårdt arbejde – og jeg kan lide det og trives med det.

Mærkesager

Tid til omsorg på hospitalet.

Vores dygtige ansatte på hospitalerne har travlt. Patienter og fødende skal plejes og støttes. ​En fødsel og en indlæggelse skal være tryg. Der skal være tid til omsorg på hospitalet.

Vi skal passe på dem, der passer på os. Sygeplejersker, jordemødre, sosu’er, portører og akutreddere fortjener bedre løn og arbejdsvilkår. ​De skal kunne gå glade til og fra arbejde – og gøre det i mange år. De skal have tid til toiletbesøg, pauser og pleje, omsorg og nærvær med patienter og fødende. ​

Mere samtale og støtte i psykiatrien

Flere og flere, især børn og unge, mistrives mentalt og har brug for hjælp. De skal behandles bedre. Vi skal ansætte flere og fra forskellige fag. Jeg vil have mere samtale og støtte i psykiatrien.

Gør mere for klima, miljø og natur!

Regionens klimaaftryk skal ned. Vi skal transportere os, bygge og købe klimavenligt.
Vi skal have rent vand i hele regionen. Forurening skal stoppes og renses. ​​Naturen skal have mere plads. Vi vil det vilde og levende.

Jeg er meget bevidst om ansvaret, der følger med at få folks stemme.

​Jeg håber på din stemme, så vi kan skabe en sundere, mere lige og bæredygtig Region Hovedstaden

Det vil jeg stadig bruge min tid på.​

HJEMMESIDE

www.peterwestermann.dk