Please accept statistikker, markedsføring cookies to watch this video.

Har du lidt for travlt i hverdagen?
Kender du nogen, som er ramt af stress, depression eller angst? Det er der ikke noget at sige til. Vi danskere er mere stressede, end vi nogensinde har været. Historisk mange unge går ned med psykiske lidelser. Mange børnefamilier kan ikke få hverdagen til at hænge sammen. Flere og flere oplever at blive drænet for energi af et stressende og belastende arbejdsmiljø.

Jeg hedder Nanna Bonde og stiller op til Folketinget for SF i Syd- og Sønderjylland, hvor jeg er født og opvokset. Tidligere har jeg været landsformand for SF Ungdom og i dag læser jeg sociologi og sidder i bestyrelsen i SIND Ungdom. Her kæmper jeg for, at psykisk sårbare unge bliver en del af et socialt fællesskab.

De blå partier har i årevis stået i spidsen for mere konkurrence i uddannelsessystemet, færre pædagoger i daginstitutionerne og store nedskæringer på sundhed.

Jeg stiller derimod op til Folketinget, fordi jeg vil stress-epidemien til livs.

MÆRKESAGER

  • Jeg kæmper for at sidestille psykiske og fysiske sygdomme:
    Brækker du benet, får du hjælp, men knækker psyken, står du ganske alene. Brugerbetaling hører ikke hjemme i psykiatrien. Jeg mener derimod, det skal være gratis at gå til psykolog.
  • Jeg kæmper for mere tid til det enkelte barn i daginstitutionerne:
    Alt for mange børn er i dag belastede af stress, selvom vi fra forskningen ved, at børns udvikling og intellektuelle vækst begynder allerede i de første år. Men pædagoger har kun to hænder, så skal der være tid til alle børn, skal antallet af voksne op! Jeg kæmper for, at der maksimalt er tre børn pr. voksen i vuggestuen og seks børn pr. voksen i børnehaven.
  • Jeg kæmper for frihed til et fleksibelt arbejdsliv:
    Hverdagen er for mange præget af stress og jag, og alt det vigtige bliver ofte tilsidesat. Vi er alle forskellige og vores liv ændrer sig hele tiden. Jeg mener, at offentlige ansatte skal have bedre mulighed for fleksibel arbejdstid, så de kan gå op og ned i tid efter eget ønske. På den måde kan de, der har brug for mere tid i en periode, få det ønske opfyldt. Samtidigt vil eksempelvis nyuddannede have muligheden for at skrue timetallet op.