Jeg vil være ungdommens stemme på Christiansborg
Jeg mener, at der er behov for en indsats for, at unge i Danmark skal have det bedre. Igennem min uddannelsestid har jeg oplevet, hvordan mine jævnaldrende har fået det dårligere og dårligere, jo længere de kom ind i uddannelsessystemets rammer. Jo mere karakterer, bonusser og fremdrift har fyldt. For mange betyder det, at de har det psykisk dårligt. For mange betyder det, at der til sidst ikke er tid til at være ung – Det skal vi ændre nu.

Jeg vil tage kampen for det lange perspektiv
Men unges muligheder lige nu er ikke den eneste grund til, at jeg stiller op – jeg vil kæmpe for min og kommende generationer på den lange bane.

1950’er generationen har det største antal vælgere. Tænker de nok på kommende generationer? Undersøgelser viser, at det gør de ikke. Min generation tænker ikke engang på sig selv, men derimod mere på, at vores bedsteforældre skal have det godt. Selvfølgelig skal de også det, og vi skal sikre, at man kan trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet, inden man er nedslidt. Men det fokus gør også, at investeringer i daginstitutioner, folkeskoler, uddannelse, forskning, klima- og energiforanstaltninger har trænge kår – Det skal vi lave om på nu.

Lidt om mig selv
Jeg er 21 år, bor i Ebeltoft og er født og opvokset i Hornslet.  Til daglig er jeg i udvalget for plan, udvikling og kultur i Syddjurs Byråd og studerer på statskundskab på Aarhus universitet.

MÆRKESAGER

  • Et bedre uddannelsessystem med mindre fremdrift, færre karakterer og test og gratis psykologhjælp til unge
  • Lige muligheder med minimumsnormeringer i daginstitutioner og børnehaver, adgang til gratis fritidstilbud og flere billige boliger
  • En grøn omstilling med investeringer i forskning, klima- og energiforanstaltninger