Konkrete forandringer

For mig er det vigtigste at sikre konkrete forandringer, og ikke at jeg står forrest. Det gør jeg til gengæld gerne, når det er det, der kræves. Jeg blev politisk aktiv, da min folkeskole lukkede, og da en lærer i ungdomsskolen senere gav mig et kærligt skub, fik jeg meldt mig ind i SF Ungdom som 15-årig. Jeg er vokset op i Vendsyssel (Sæby), i en af landets fattigste egne, hvor man virkelig mærker de enorme konsekvenser ulighed har.

Derfor er det vigtigste politiske emne for mig at mindske uligheden. Her er EU en vanvittigt vigtig aktør! Vi har brug for at de aller rigeste trækker en større del af læsset. Flere og flere europæere har svært ved at betale deres regninger, og alt imens er bliver de rige rigere. Vi skal bruge EU til at indføre en formueskat, så vi sikre sammenhængskræften og vores fælles fremtid. Vi skal hæve ambitionsniveauet på skatteområdet, så multinationale selskaber og aktiespekulanter også betaler en fair andel til fællesskabet.

Et grønt valg

Men mindst lige så vigtig er kampen for at sikre det et solidt grønt valg. De næste fem år er afgørende for at begrænse klimaforandringerne. Men vi skal handle med det vuns og hæve vores ambitioner. Vi skal bruge EU til at sikre, at klimakrisen ikke lægges over på den enkelte, men at vi løser det med politiske krav. Landbruget skal levere deres andel af Co2 reduktionerne. Vi skal ha’ en koordineret og massiv indsats for at få sat sol og vindmøller op NU! Vi skal investere i et markant bedre toget – så vi nemt kan tage toget på ferie fra Nordjylland. EU er hjem for mange giganter i tøjindustrien, og vi skal forbyde afbrændingen af overskudstøj. Og så skal vi stramme reglerne for brug af farlig kemi, sprøjtegifte og PFAS. For vores sundheds og for vores fertilitets skyld.

Ligeledes skal vi slå et slag for et ordentligt og retfærdigt arbejdsmarked. Først og fremmest skal EU holde nallerne fra vores løn. Det ordnes mellem arbejdsgivere og –tagere, og sådan skal det fortsætte. Men EU skal sikre at ingen bliver syge af at gå på arbejde – hverken fysisk eller psykisk! Der er dog plads til forbedring særligt er EU’s love om udbud en ommer. Man skal simpelthen ikke have lov til at underbyde og derefter udnytte arbejdere konsekvensfrit. Vi skal bekæmpe social dumping, indføre ID kort og sikre mere kontrol, så man i Europa kan gå trygt på arbejde.

De forandringer er jeg stolt af.

SF Aalborg vender skuden

I SFU var jeg med til at sætte fokus på behovet for gratis psykologhjælp, og jeg sørgede for at vi lavede en grøn kampagne. Senere, da jeg flyttede til Aarhus, fik jeg gennem fagrådet sikret mine medstuderende på Moesgaard mere feedback. Samtidig kæmpede jeg i hjemstavnen med min familie mod skiffergas-boringerne i Dybvad. I 2017 efter min bachelor steg jeg af uddannelsesmøllen for at prøve mine erfaringer af i virkeligheden. Jeg blev organisator i 3F og brugte to år på at skabe faglige fællesskaber på arbejdspladserne og få flere til at blive medlem. Da jeg flyttede tilbage til Aalborg, påtog jeg mig at få vendt skuden i SF Aalborg, og sammensatte en kampagne, der gjorde, at vi ved kommunalvalget i 2021 tog revanche og gik fra 0 til 2 mandater i byrådet. Samtidig sidder jeg i SF’s landsledelse og sikrer at Nordjyllands perspektiv altid er velrepræsenteret.