Jeg er 41 år, født i No, Ringkøbing, opvokset i Langeskov på Fyn, har taget ungdomsårene på turné rundt i Jylland med et længere stop i Silkeborg, hvor jeg uddannede mig til folkeskolelærer.

Efter 4 år som lærer på en intern skole for børn og unge på et opholdssted, flyttede jeg i 2010 hjem til Odense og Fyn, hvor jeg mødte min kæreste, og i dag er mor til to skoledrenge på 5 og 8 år. Siden 2010 har jeg undervist og kæmpet for de unge og voksne på VUC og FGU. Her har jeg som arbejdsmiljø- og tillidsrepræsentant opnået et dybtgående indblik i organiseringen af ungdomsuddannelserne.

Som 13årig blev jeg aktiv i SFU, og jeg har siden 2010 været aktiv i SF. Under KRV 2021 fik jeg som kandidat midt på listen blod på tanden og ønskede at komme helt ind, hvor man kan gøre en forskel. Jeg er bestyrelsesmedlem i SF Odense og deltager aktivt, hvor der er brug for en hjælpende hånd.

Jeg går på valg for at få endnu mere SF politik gennemført, men mit hjerte banker især indenfor disse

mærkesager

Ro på uddannelse
Vi har et stort hul i prioriteringerne på ungdomsuddannelserne i Danmark. Med flere reformer indenfor uddannelsessektoren i det sidste årti, har vi udhulet mulighederne for de mere end 70.000 15-29-årige, vi ville hjælpe. Vi skal væk fra, at “en størrelse uddannelse passer alle”, og derimod finde den uddannelse, der passer til den enkelte unge.

Det skal være den unges mål for videre uddannelse, og ikke alder eller andre faktorer, der har betydning for, hvilken skole man må gå på. Og når den unge har fundet sin rette hylde, skal uddannelserne finansieres ordentligt, så en automekaniker lærer at reparere elbilen, tømreren og mureren har det rigtige og ordentlige værktøj, og den boglige elev på FGU eller VUC har adgang til de undervisningsplatforme, de har brug for.

Grøn fremtid

Mit grønne hjerte banker for en renere klode for fremtidige generationer. Jeg tror på, at vi alle kan bidrage med de små sten, der danner ringe i vandet. Den grønne omstilling starter hos den enkelte. Der skal ske en rettidig indsats for rent drikkevand, klima, omlægning af landbrug, biodiversitet og alternative energikilder.

Lige rettigheder og muligheder for alle i Danmark

Ligestilling på tværs af køn, etnicitet, alder og kærlighed. På tværs af tro, nær- og fjernområder.