Menneske fra sted…

Jeg humanist af vilje, lærer af profession og far til fire børn. Dem opdrager jeg, hvor vi bor, og det synes jeg også andre skal kunne. Folk som flygter til mit land, synes jeg først og fremmest fortjener respekt. Respekt både for at vise mit samfund og mig tillid, og for at minde os på, hvordan krisen også kan sende os selv på flugt en dag.

I Tisvilde, hvor jeg bor, kan vores smukke hav pludselig en stormfuld dag vise tænder. Jeg har på mine udvekslingsophold set, at Europa er dér, hvor vi er i samme båd. Klimakrisen tilbyder faktisk en fælles bund af udfordringer. Politikere, der fokuserer på andet, gør sig selv overflødige. Det gælder om, at mennesket kommer værdigt gennem klimakrisen.

MÆRKESAGER

Mindre ulighed
Den sociale ulighed vokser socialt og geografisk. Dele af Danmark bliver fattigere. Det samme sker i hele Europa. Den voksende ulighed skal bekæmpes og der er intet socialt ved social dumping.

Kontrol med de multinationale
Multinationale giganter skovler til sig og undgår at betale skat. Det skal stoppes, og det kan kun gøres i et internationalt samarbejde.

Mere natur
Danmark bør være i spidsen for bedre klima og mere miljø og natur. Danmark er det land i EU, der har mindst egentlig natur. Vi har brug for større sammenhængende områder med vild natur.