Jeg er nyvalgt byrådsmedlem i Kolding sammen med 3 andre gode SFere, Iben, Hans og Jørn. Jeg er ny formand for social og arbejdsmarkedsudvalget, et job jeg ser frem til.
Jeg har tidligere været byrådsmedlem i Kolding nemlig fra 82 til 94. Også dengang var jeg socialudvalgsformand, så det er lidt at vende tilbage til noget jeg kender, men også meget er forandret.
Jeg er uddannet lærer og arbejdede som sådan indtil jeg blev valgt til Folketinget i 1994, hvor jeg blev formand for Folketingets Socialudvalg og socialordfører for SF, så man kan roligt sige at netop dette arbejde har været en stor del af mit politiske virke.
Socialområdet har ansvaret for mange af dem, der har brug for et stærkt fællesskab at støtte sig til, hvad enten det er mennesker med sindslidelser, mennesker med handikap, mennesker med misbrug eller hjemløse og udsatte Borgere. Det er netop på den måde ,vi behandler dem, der har brug for hjælp og støtte, vi skal måles på som samfund.
Arbejdsmarkedsområdet er fantastisk spændende lige nu, hvor arbejdsløsheden historisk lav et fantastisk spændende område, fordi der lige nu er så mange muligheder for beskæftigelse for mange aF dem, der ikke rigtig kom med da arbejdsløsheden var højere. Det gælder mennesker, der ikke kan være med 100 procent men godt kan være med noget mindre. Det gælder mange med indvandrerbaggrund, hvor vi heldigvis kan se, at beskæftigelsen er stigende. Vi har også ansvaret for at skaffe den arbejdskraft der lige nu er så efterspurgt både på det private og det offentlige arbejdsmarked. Vi skal arbejde med opkvalificering af mennesker i et tæt samarbejde med vores mange uddannelsesinstitutioner. Vi skal strenge os an for at tiltrække nye uddannelser og vi skal være åbne for arbejdskraft udenfor Danmark.
Jeg er også medlem af seniorudvalget, som jeg synes er et fantastisk spændende område at arbejde med igen. Vi står overfor en meget stor stigning i antallet af ældre i de kommende år, og detsker i en situation, hvor der er stor efterspørgsel efter arbejdskraften. Derfor er det vigtigt, at vi gør arbejdet med ældre så atttraktivt, at vi kan tiltrække flere unge til uddannelserne. Vi skal også ved den måde vi tilrettelægger arbejdet gøre det lettere at tiltrække flere til området. Endelig skal vi bruge de nye teknologiske muligheder for at tilbyde ældre den hjælp, der gør mindre afhængig og giver større værdighed.
Desuden er jeg medlem af økonomiudvalget og kommer til at arbejde med budgetter og forhandle de forbedringer hjem som vi i SF og andre partier er gået til valg på. Økonomiudvalget er jo også løn og personaleudvalg, så det er her vi kan sikre de gode arbejdsforhold og descentralisering af organisationen.
Så er der heldigvis gode SFere, der løfter nogle af de andre områder vi er gået til valg på:
Iben er hovedordfører på ældreområdet og kulturområdet og så er hun er af dem i byrådet, der ved mest om uddannelse og det specialiserede socialområde.
Hans er formand for skoler og daginstitutioner og familiearbejdet, som jo er højt prioriterede områder for SF.
Jørn er formand for miljø, klima og natur og alle de vigtige dagsordener, der fyldte meget under valgkampen.
Vi vil rigtig gerne høre fra jer med forslag, ideer, ris og ros.  I kan skrive til mig på Villy@kolding.dk eller ringe på 41733888.