Del

PRAKTIKANTER TIL POLITIK ELLER KOMMUNIKATION PÅ CHRISTIANSBORG

Synes du, at politik, kommunikation og lovgivningsarbejde er spændende? Så er det måske noget for dig at blive praktikant i SF’s folketingsgruppe. Du kan enten søge praktik hos et folketingsmedlem eller i vores kommunikations- og kampagneteam.

Dagligdagen foregår i politikkens hjerte på Christiansborg, hvor du får indblik i forskellige politikområder, forhandlinger og politiske processer.

Vi har en hektisk hverdag, hvor der ofte er mange bolde i luften. Vi forventer derfor, at du kan bevare overblikket, når der er travlt, men vi giver dig også mulighed for at byde ind med egne forslag til politikudvikling og kampagner, ligesom du kan præge dit arbejde, så du opnår de kompetencer, du ønsker, under praktikken. Vi lægger stor vægt på din motivation og engagement i forhold til de opslåede stillinger. Til gengæld tilbyder vi en arbejdsplads, hvor der ikke er langt fra idé til handling og hvor du får stort ansvar. Det er ikke et krav, at du tidligere har arbejdet partipolitisk, så længe du har mod på en stejl læringskurve.

Vi lægger vægt på, at du har politisk drive og engagement. Du er god til at skrive, researche på internettet, og besvare mangeartede henvendelser fra borgere, pressen m.fl. Du har desuden en grundlæggende forståelse for politik og kommunikation. Du forventes have en hurtig og sikker hånd, når det kommer til skriftlige produkter og du kan både arbejde selvstændigt og efter instruktion, afhængigt af, hvad der er brug for den enkelte dag.

POLITISK PRAKTIKANT

Som praktikant for et Folketingsmedlem skal du især bidrage til rådgivning, mødeforberedelse og kommunikation af SF’s politik. Du vil være en del af det lovforberedende arbejde og skal skrive notater, debatindlæg, pressemeddelelser og anden skriftlig kommunikation. Skriv gerne hvilke politiske områder du interesserer dig mest for i ansøgningen. Vi forventer, at du har en stærk interesse og forståelse for det politiske arbejde og er en dygtig formidler.

KOMMUNIKATIONSPRAKTIKANT

Som praktikant i vores kommunikations- og kampagneteam kan du enten have hovedfokus på digital og visuel kommunikation eller på kampagneorganisering. Vi forventer at du har en grundlæggende interesse og forståelse for arbejdet med kampagne og kommunikation og er klar til at lære mere.

ANSØGNING OG YDERLIGERE OPLYSNINGER

Du vil som praktikant tage aktivt del i at anvende og udvikle dine kompetencer. Derfor vil du løbende få faglig feedback på dit arbejde. I SF lægger vi vægt på, at du som praktikant er studerende og ser praktikforløbet som en naturlig del af din uddannelse. Praktikperioden er typisk et semester hhv. 1/2 – 23/6 og 15/8 – 31/1. I begyndelsen af perioden vil der være et kort introforløb med indføring i de praktiske og politiske processer. Praktikken er ulønnet, men der er mulighed for, at der kan ydes en økonomisk erkendtlighed på op til 3.000 kr. om måneden for indsatsen under praktikopholdet.

Send en kortfattet ansøgning og evt. CV til morten.aastrup@ft.dk snarest muligt. Ansøgninger behandles løbende.
For yderligere information er du velkommen til at kontakte Politisk økonomisk chef
Morten Aastrup Jørgensen på tlf. 61 62 56 73