Del

Minimums-normeringer skal betales af de rigeste

14-08-2018

SF vil hente 2,7 mia. kr. på de største formuer og bruge 1,6 mia. kr. heraf  på at indføre minimumsnormeringer i vuggestuer på max 3 børn pr. voksen og i børnehaver på max 6 børn pr. voksen.

Det vil være et af SF’s hovedkrav til et kommende regeringsgrundlag eller første finanslov, hvis rød blok vinder næste valg.

Indfør en formueskat på 0,5 % for formuer over 5 mio. kr.

I Danmark ejer de ti procent rigeste halvdelen af den samlede formue. Formuer beskattes ikke direkte, men via deres afkast, og beskatningen heraf er lempelig, og meget få rammes af progression i beskatningen. Det bidrager stærkt til at fastholde og udbygge uligheden. Derfor ønsker SF at indføre en formueskat. Der kan hentes 2,7 mia. kr. ved at indføre en formueskat på den del af formuen, der overstiger  5 mio. kr. Det er nettoformuen det drejer sig om – altså fx friværdi i ejerbolig og ikke hele ejerboligens værdi.

Sådan vil vi bruge resten af pengene

De resterende 1,1 mia. kr. skal bruges til at sænke taksten i SFO’erne, påbegynde bedre normeringer i SFO’erne og til at sikre, at ingen børn tvinges fra vuggestue til børnehave før de er 3 år.