SF kandidat 11 – Marie Lenstrup – Vordingborg

http://sfsjaelland.dk/marie

Marie Lenstrup
Født 1963
Email marie.lenstrup@gmail.com
Bosat i Mern, Vordingborg Kommune
Selvstændig, forfatter og foredragsholder
Twitter @mlenstrup
Partiforening: SF-Vordingborg
Tillidshverv: lokal bestyrelse, nationalt sundhedsudvalg

 


Jeg er 57 år gammel og har aldrig nogensinde stemt på andre end SF. De seneste år er jeg også blevet aktiv i partiet med en bestyrelsespost i SF-Vordingborg og deltagelse i SFs nationale sundhedsudvalg.

Mange regionsrådskandidater er selv sundhedsprofessionelle, og det er et fint udgangspunkt. Men som vi siger i patient- og handicaporganisationerne: Intet OM os UDEN os. Brugerne skal have en plads ved bordet, så vi laver politik, der holder i mødet med virkeligheden. Som formand for interesseorganisationen Pårørende i Danmark har jeg gode samarbejder og en meget bred kontaktflade til patientforeninger m.fl. og kan udfylde rollen som superbruger-repræsentant.

Jeg har arbejdet med landsbyudvikling og bor selv i en meget lille by, så udkantsproblematikker er jeg også ret fortrolig med.

Mærkesager

  • Mindre ulighed i sundhed – man kan dårligt være SF’er uden at have det som en mærkesag, og det fylder også meget i vores region. Ulighed skal bekæmpes med sammenhæng mellem den sundhedsfaglige og den sociale indsats. Og sammenhæng er allerede en kæmpestor udfordring for sundhedsvæsnet.
  • Mere nærhed i sundhed – supersygehuse kan levere superbehandlinger, men kan de også sætte patienten i centrum? Der skal gøres en kolossal indsats for at forbedre samarbejdet mellem kommuner og sygehuse, og inddragelsen af patienter og pårørende skal blive meget bedre og mere systematisk. Det handler ikke kun om geografisk nærhed, men også om personlig nærhed.
  • Bedre kvalitet i pleje og omsorg – SF skal fortsat gå forrest i diskussionen om at sætte udgifterne til dyr hospitalsmedicin under lup. Når medicinbudgettet til de få løber løbsk, er det alt for tit pleje og omsorg til de mange, der spares på. Det går ud over både patienterne og plejepersonalet, som stresses til at file på deres faglighed.

I øvrigt er jeg en bageglad kattedame og langt den rødeste i min familie. Det hjælper faktisk meget godt til at skærpe mine holdninger og argumenter.

Tina – Mette – MogensTorben – MichaelJette – Linda – Lars – Eva – Charlotte – Marie – Mona – Leif – Sonny – JoanForside