Del

PRAKTIK HOS SF I BRUXELLES

Kunne du tænke dig at opleve Europa-Parlamentet indefra, arbejde med politik, lovgivning og kommunikation, samt få et stærkt netværk i løbet af et udfordrende og socialt halvt år i Bruxelles? Så er det muligvis dig, Margrete Auken eller Kira Marie Peter-Hansen, medlemmer af Europa-Parlamentet for SF, søger som akademisk praktikant fra 1. februar 2023-15. juli 2023.
Du får arbejdsplads i Europa-Parlamentet i Bruxelles – EU’s politiske hjerte, hvor du får indblik i forskellige politikområder, politiske processer og kommunikation.

Helt konkret får du:

  • Erfaring med konkrete politikområder, interessevaretagelse, politisk kommunikation samt produktion af indhold til sociale medier
  • Stort indblik i arbejdsgangen i Parlamentet, både i Bruxelles og i Strasbourg, samt et godt kendskab til EU’s andre institutioner
  • Mulighed for at blive en vigtig del af et travlt, men socialt kontor samt kendskab til den Grønne Gruppe i Europa-Parlamentet

Da vi har en hektisk hverdag, forventer vi, at du kan bevare overblikket, når der er travlt, men vi giver dig også mulighed for at byde ind med egne forslag til politikudvikling og kommunikation, ligesom du kan præge dit arbejde, så du opnår de kompetencer, du ønsker, under praktikken.

OM DEN RETTE KANDIDAT

  • Du kender en smule til EU men har lyst til at lære mere.
  • Du har interesse for og gerne erfaring med Margretes politikområder som fx. Palæstina, sundhed, klima, miljø og/eller flygtninge
  • Eller du har interesse for og gerne erfaring med Kiras politikområder som fx. beskæftigelse, økonomi og skat, ligestilling og klima
  • Du har lyst til at prøve kræfter med kommunikationsarbejde
  • Du har gode sprogkundskaber, både dansk og engelsk

Du vil blive ansat som enten Kiras eller Margretes praktikant.
Opgaverne vil være research, mødeforberedelse, sparring, bidrag til synlighed og dialog på sociale medier og besvarelse af borgerhenvendelser. Du vil få egne ansvarsområder, som du skal varetage selvstændigt i sparring med og med vejledning fra de politiske rådgivere.

Vigtigst af alt er dog, at du har lyst til at samarbejde, er nysgerrig på europæisk politik, og du har mod på at bidrage til et socialt arbejdsmiljø. Det forventes, du er tilmeldt en relevant uddannelse. Desuden tilbydes et godtgørelsesbeløb på 1.100 EUR om måneden.

Vi lægger vægt på, at du som praktikant er studerende og ser praktikforløbet som en naturlig del af din uddannelse. Det er derfor et krav, at du kan få merit for praktikopholdet. Praktikperioden er fra 1. februar 2023-15. juli 2023. Præcisér gerne i ansøgningen, hvis du specifikt søger hos Margrete eller Kira.

Ansøgning, CV og eventuelle udtalelser sendes til Sanni Jensen på mail: sanni.jensen@ft.dk og 61623002 senest 1. Oktober. Der holdes samtaler i uge 41.

Blind rekruttering

Ligestilling og mangfoldighed er kerneværdier, og vi har derfor besluttet, at ansættelsesudvalget ikke ved udvælgelse af kandidater, der inviteres til samtale, vil blive præsenteret for ansøgerens navn, køn, alder, eller billede. Vi opfordrer alle kvalificerede kandidater uanset alder, køn, religion eller etnisk oprindelse til at søge stillingen.