Om mig

Jeg er Sofus Teislev, og jeg brænder for et lige og grønt Danmark, hvor vi kan se hinanden i øjnene og være stolte af det, vi har skabt her. Jeg taler derfor om angrebet på vores sammenhængskraft, som er den største udfordring, vi står overfor.

Professionelt er jeg leder af Sprogskolen Kolding, hvor jeg hver dag forsøger at skabe et mere attraktivt og velintegreret tilbud til vores nye medborgere, der løser den mangel på arbejdskraft, der gør det vanskeligt for os at løse selv de mest basale opgaver.

Jeg er desuden formand for brancheorganisationen ”De danske Sprogcentre”, og jeg er derfor erfaren i det politiske arbejde både som lobbyist og samarbejdspartner, når ny lovgivning skal implementeres.

Derudover har jeg siddet i fagforeningsbestyrelser i Uddannelsesforbundet og Foreningen for Ledere på Danskuddannelsesområdet. Jeg deltager aktivt i frivilligt arbejde fra Madhjælp til SMUK og er er desuden suppleant i Kolding SFs bestyrelse. Jeg bor i Kolding med min kone. Vi har to voksne piger, og jeg håber, at jeg kan være med til at give dem en lidt mere optimistisk fremtid end den, der tegner sig i dag. Derfor stiller jeg op til Folketingsvalget 2025-26 for SF.

Mærkesager

  •       Sammenhængskraft i Danmark
  •       Foregangsland og balance på klimaområdet
  •       Et lige og værdigt arbejdsmarked; også for udenlandske kolleger
Sammenhængskraft i Danmark

Politikerlede, manglende tillid til systemet, proportionsløs nyhedsstrøm, russiske troldehære. Der er mange ting, der er med til at skade sammenhængskraften i Danmark, som er det mest unikke vi har. Vi må ikke gå på kompromis med vores høje tillid til hinanden, vi må ikke stoppe dialogen, fordi vi er uenige, og vi må ikke støtte Putins Rusland ved at løbe hans propagandistiske ærinder. Vi skal kunne være i uenigheden.

Politisk vil jeg arbejde målrettet for at styrke den sociale sammenhængskraft og genskabe tilliden mellem borgere og vores demokratiske institutioner. Det kræver en indsats på flere områder:

  1. Transparens og ansvarlighed i det politiske system: Jeg vil arbejde for at øge gennemsigtigheden i beslutningsprocesserne og sikre, at politikere bliver holdt ansvarlige for deres handlinger. Når borgerne føler, at politiske beslutninger bliver taget åbent og med ansvarlighed, styrker det tilliden til systemet.
  2. Styrkelse af medieforståelse og kritisk tænkning: For at bekæmpe de negative effekter af den proportionsløse nyhedsstrøm og misinformation, vil jeg arbejde for at styrke uddannelsen i medieforståelse og kritisk tænkning. Det er vigtigt, at borgere kan skelne mellem fakta og propaganda, så vi ikke utilsigtet bliver brikker i udenlandske magters spil, som Putins Rusland.
  3. Fremme af dialog og demokratisk deltagelse: Jeg vil fremme en kultur, hvor vi kan være uenige uden at splitte samfundet. Det betyder at skabe flere platforme for borgerinddragelse og dialog på tværs af holdninger. Dette vil give flere mulighed for at blive hørt og tage del i den demokratiske proces.
  4. Bekæmpelse af udenlandsk indblanding: Endelig vil jeg styrke Danmarks forsvar mod udenlandsk indblanding i vores demokratiske samtale, ved at investere i cybersikkerhed og arbejde internationalt for at bekæmpe misinformation.

Gennem disse initiativer kan vi vende udviklingen og sikre, at Danmark fortsat er et samfund, hvor tillid og sammenhængskraft er centrale værdier.

Foregangsland og balance på klimaområdet

Danmark er rødt, hvidt og grønt. Det skal regeringen holdes fast på. Det skal vi som Danmarks første og største grønne parti forpligte os på. Nogle af regeringens mål er ambitiøse, andre er det ikke. Hvert enkelt område skal vurderes i det perspektiv: Vanddirektiv, drikkevand, grøn energi mmm.

Det er ikke en dagsorden, der kan løses i Danmark alene, så det kræver forpligtelse og kompromiser internationalt.

Som politiker vil jeg arbejde målrettet for at sikre, at Danmark fortsat er en grøn frontløber, både nationalt og internationalt. Konkret vil jeg fremme den grønne dagsorden ved at:

  1.  Holde regeringen ansvarlig for klimamålene: Jeg vil sikre, at regeringen bliver holdt fast på de ambitiøse klimamål, der allerede er sat, og presse på for mere ambitiøse mål, hvor det er nødvendigt. Det gælder særligt områder som grøn energi, beskyttelse af drikkevand og landbrugets rolle. Vi skal sikre, at der ikke sker slækkelse på de grønne mål, uanset politiske skift.
  2. Fremskynde den grønne omstilling: Danmark skal hurtigst muligt omstille sig til 100% vedvarende energi. Jeg vil arbejde for øgede investeringer i særligt vindenergi. Det skal ske i tæt samarbejde med forskningen og industrien for at sikre en bæredygtig og konkurrencedygtig fremtid. Særligt på landbrugsområdet er der brug for en stor indsats – vi skal have mere natur og færre ”flade fabrikker” i landskabet. 15% af landbrugsjorden tages ud af brug, gerne mere – luk de flade fabrikker!
  3.  Styrke den internationale indsats: Klimaforandringerne kræver en global indsats. Jeg vil arbejde for, at Danmark tager en ledende rolle i internationale forhandlinger om klimaaftaler, og jeg vil presse på for stærkere klimasamarbejder i EU og FN. Danmark skal være en aktiv stemme, der kæmper for skrappe klimamål globalt.
  4.  Social retfærdighed i den grønne omstilling: Den grønne omstilling skal ske på en måde, der er socialt ansvarlig. Jeg vil sikre, at de mest sårbare grupper ikke efterlades i skiftet mod en bæredygtig fremtid, og at der skabes grønne jobs, der kan understøtte både miljø og mennesker.

Gennem disse tiltag kan vi sikre, at Danmark bliver ved med at være et foregangsland i klimakampen.

Et lige og værdigt arbejdsmarked – også for udenlandske kolleger

Efter en dagsorden, der i mange år har handlet om flygtninge og ikke været særlig produktiv, er udlændinge nu ikke længere problemet, men løsningen. Men hvordan sikrer vi, at vi kan tiltrække, tilknytte og opkvalificere udenlandske arbejdstagere, så vi kan møde de behov, Danmark står over for med faldende fødselstal? Hvordan sikrer vi i sidste ende integrationen af produktive, dansktalende medborgere, der deltager i Danmark på lige fod med os andre? Hvordan skaber vi gode kolleger, der gør, at arbejdsglæde, arbejdsmiljø og sikkerhed også i fremtiden er til stede på vores arbejdspladser?

Som politiker for SF vil jeg arbejde målrettet for at sikre, at udenlandske arbejdstagere ikke kun ses som en løsning på arbejdsmarkedets udfordringer, men også som en værdifuld ressource for Danmark:

  1. Skabe attraktive arbejdsforhold for alle, også udenlandsk arbejdskraft: Jeg vil arbejde for at sikre, at alle, også udenlandske arbejdstagere, tilbydes fair løn og gode arbejdsforhold, der matcher de danske standarder. Det handler om at modvirke social dumping og sikre, at udenlandsk arbejdskraft ikke udnyttes, men mødes med respekt og muligheder for udvikling.
  2. Opkvalificering og uddannelse: Jeg vil sikre, at alle får mulighed for at opkvalificere sig, så vi kan følge med i de krav, der stilles på det danske arbejdsmarked. Det kan være gennem efteruddannelse, så vi skaber en fleksibel arbejdsstyrke, hvor alle har mulighed for at udvikle sig.
  3. Integration i samfundet: Jeg vil sikre, at udenlandske arbejdstagere ikke kun er produktive på arbejdsmarkedet, men også bliver en del af det danske fællesskab. Dette betyder adgang til sociale rettigheder, sundhedspleje og muligheden for at bygge et liv i Danmark, hvor de kan trives og bidrage til både økonomi og kultur.
  4. Fremme af arbejdsglæde og fællesskab på arbejdspladsen: Jeg vil arbejde for at sikre, at udenlandsk arbejdskraft ikke kun er en økonomisk faktor, men også en positiv tilføjelse til arbejdspladsens dynamik. Jeg vil fremme et arbejdsmiljø, hvor mangfoldighed er en styrke, og hvor arbejdsglæde, sikkerhed og trivsel er i fokus for alle – både danske og udenlandske kolleger.

________________________

Danskundervisning som integrerende værktøj: Særligt for udenlandske kolleger, vil jeg arbejde for at øge adgangen til danskundervisning, så de kan blive aktive medlemmer af det danske samfund både på arbejdspladsen og som medborgere. Det er et grundlæggende redskab for integration og for at skabe et stærkt, fælles arbejdsfællesskab. Ved at implementere disse tiltag vil jeg sikre, at udenlandsk arbejdskraft ikke kun er løsningen på de udfordringer, Danmark står overfor, men også en mulighed for at berige vores samfund og arbejdsmarked på en bæredygtig og fair måde.