Politikere og kandidater

Teis Volstrup - Vores folketingskandidat

Mød vores folketingskandidat her

Teis Volstrup

Fra min opvækst på et landbrug i Nordjylland ved jeg, at man ikke kan tage lige muligheder for givet. Jeg er opvokset med fem søskende i en tid hvor det var økonomisk hårdt at være landmand. Min far blev uarbejdsdygtig, kunne ikke længere drive gården og måtte på førtidspension. Sikkerhedsnettet der blev spændt ud under min far og resten af familien var altafgørende. Derfor har det stået knivskarpt, at mine muligheder ikke havde været de samme uden velfærdssamfundet. Den må vi som venstrefløj til stadighed stå vagt om. En social stat var grunden til, at jeg og mine søskende var den første generation i vores familie, der fik en videregående uddannelse. Lighed er omdrejningspunktet for mit engagement i politik. Jeg er 26 år og arbejder til daglig som studievejleder på Københavns Universitet, hvor jeg er også færdiggør mine studier. Tidligere har jeg været kandidat for SF til Europa-Parlamentsvalget. Jeg var nr. 5 på SFs liste og samtidig SFUs spidskandidat.

Kandidat til Folketinget for SF

Vi må ikke efterlade en ødelagt klode til vores børn og børnebørn. I Frederikshavn, hvor jeg oprindeligt er fra, er der netop blevet givet tilladelse til prøveboring efter skifergas. Finder de noget, er Nordsjælland næste sted der skal bores. Derfor er kampen mod skifergas en udfordring vi i høj grad skal tage alvorligt lokalt. Erfaringerne fra USA viser at grundvandet omkring skifergasboringerne er blevet udrikkeligt som følge af menneskelige fejl i udvindingen. Vi skal satse på de grønne energikilder og lade skifergassen blive i jorden. Vores iver efter billig strøm må ikke få fatale konsekvenser for vores miljø. Lige muligheder for alle Nordsjælland er et område, der med tydelighed viser, at der kan være stor forskel på rig og fattig. For mig er lighed ikke, at alle skal tjene det samme. Men for mig er det vigtige, at alle skal have samme muligheder i livet for at få ordentlig behandling i sundhedsvæsnet, optagelse på gymnasium, erhvervsuddannelse eller universitet – hvad enten ens forældre er kassemedarbejdere eller advokater. Lighed handler også om at sikre en folkeskole, der giver alle børn en god grundsten for resten af livet. Vi kan ikke nøjes med at tale flot om inklusion. Derfor er det SF der skal sikre, at der følger penge med. Kampen for lighed er en evig kamp mod højrefløjen, og den kan kun vindes med et stærkt SF så tæt på magten som muligt. Holdbar løsning på dagpengeområdet Arbejdsløsheden er stadig høj i Danmark. Selvom mange gerne vil, så er det svært at finde et arbejde. Økonomien er endnu ikke i bedring og derfor skal vi finde en løsning for de alt for mange danskere, der er røget ud af dagpengesystemet og for de mange der står til at ryge ud snart. Det er enormt problem, som regeringen ikke tager alvorligt nok. De har syltet problemstillingen og nedsat en kommission der skal se på dagpengeindsatsen. Jeg mener, at der er brug for handling og en løsning her og nu. Det vigtigste er, at genoptjeningsperioden halveres og at opkvalificeringsindsatsen styrkes. Den bedste løsning for arbejdsløse er at skaffe dem et job. Vi skal fortsat investere i nye grønne arbejdspladser, lave isbryderordninger og sikre bedre rammevilkår for iværksættere.

TOTAL vil sende ikke godkendt kemikalie forbi grundvandet!

Det gør mig rasende!

Teis Volstrup 640X360.jpg
Total, der prøveborer efter skifergas i Nordjylland, har brugt kemikalier, de ikke har fået tilladelse til i deres miljøgodkendelse.
Det gør mig rasende!
Total er på vej til at bore forbi vores rene grundvand og så bruger de ulovlige kemikalier. Jeg vil ikke have at de forurener vores drikkevand!
Jeg var til borgermødet om skifergas i Sæby sidste år, hvor prøveboringen foregår. Her forsikrede Total, at alle kunne have tillid til prøveboringen. Total sagde, at de har styr på hvad de laver. Tydeligvis ikke.
Det er godt at prøveboringen er blevet stoppet, fordi vi heldigvis har god kontrol, når virksomheder som Total ikke skyr nogen midler i deres jagt efter gas. Eksemplet i dag overbeviser mig kun endnu mere om, at kampen mod skifergas skal være højeste prioritet. I dag er det i Nordjylland, hvor der er lemfældig omgang med kemikalier og næste gang kan det være Nordsjælland, hvor Total også har tilladelse til at bore. 
Jeg håber alle Nordsjællandske kommuner og borgere vil sige ja tak til rent drikkevand og nej tak til skifergas.
Lad det midlertidige stop blive et permanent stop! Total skal ikke gamble med vores grundvand!
Bedste hilsner
Teis Volstrup
Folketingskandidat for SF
Nordsjællands Storkreds

Mød Teis Volstrup på Birkerød Hovedgade på lørdag d. 10. maj

På lørdag er der torvedag på Birkerød Hovedgade klokken 10 - 14.

Teis Volstrup 640X360.jpg
Her kan du også møde Teis Volstrup. Han stiller sit skifergas boretårn op i gaden for at gøre opmærksom på og skabe debat om de prøveboringer, der er givet tilladelse til i Nordsjælland og han deler sine flyers ud med hjælp fra os og fra SFU.
Kom og mød ham - han er absolut et bekendtskab værd.

Teis Volstrup på Hovedgade i Birkerød med skifergas

Teis Volstrup og SFU-Hillerød sat Rudersdalsborgere stævne lørdag d. 9. maj

Kampagnesloganet på Hovedgaden.JPG

Lørdag d. 9. maj åbnede Hovedgaden i Birkerød for sæsonens første torvedag, som bliver afholdt hver lørdag sommeren igennem. 

Det benyttede vi og Teis Volstrup os af, i det vi ankom med en attrap af et boretårn, som skal illustrere skifergasboringer, som i øjeblikket foregår i Vendsyssel på forsøgsbasis, de er dog stoppet, fordi firmaet bag prøveboringerne - det franske Total - har anvendt et kemikalie, som ikke er blevet tilladt at bruge.
Besøget i Hovedgaden var en succes, og vi fik mange gode diskussioner med folk på gågaden, og flere gav udtryk for de samme bekymringer, som vi har givet udtrykt for.

Lad håbe os, at det også udmønter sig , når valgdagen er overstået.

undefined

Univers
Mobil navigation