Politikere og kandidater .

undefined

Anne-Lise Sievers

Medlem af kommunalbestyrelsen

Regionsmedlem Ida Damborg: Jeg har et stort uretfærdighedsgen

Barndommen i et betonbyggeri udstyrede Ida Damborg med en social bevidsthed, som i dag er motoren i hendes kamp for et mere lige og mindre egoistisk samfund.

Billede - Ida Damborg-3.jpg

Når kammeraterne fik splinternye håndboldsko hvert år, mærkede Ida Damborg (SF) følelsen af bundløs uretfærdighed rase i sig. Selv måtte hun nøjes med aflagte sko fra sine ældre søskende. Andet var der ikke råd til i hendes hjem med en enlig ufaglært far i en betonlejlighed i Køge.

- Jeg var kun et barn, men jeg mærkede den sociale ulighed helt vildt. Som 10-årig var jeg bare dødmisundelig på mine kammerater. Da jeg blev lidt ældre, syntes jeg, det var uretfærdigt. Og jeg har stadigvæk et stort uretfærdighedsgen, selv om jeg i dag er en typisk middelklassekvinde i parcelhus, siger 44-årige Ida Damborg, der netop har taget hul på sin anden periode i regionsrådet for SF.

Sund fornuft

Derfor er det heller ingen overraskelse, at Ida Damborg bruger sin stemme i regionsrådet til en utrættelig kamp mod ulighed og uretfærdighed i samfundet. Eksempelvis hæver hun stemmen, når det handler om unges adgang til psykologhjælp. En egenbetaling på 40 procent er hul i hovedet, mener hun.

- Nogle mennesker vælter på vejen, og det er dyrt for fællesskabet. Tænk, hvis de kunne få fem-syv gratis timer hos en psykolog, før de bliver syge og henvises til psykiatrien? Eller før de dropper ud af deres uddannelse? Det er da almindelig sund fornuft, siger Ida Damborg, der mener, at det samme burde være gældende med fysioterapi og kiropraktik.

 

Poul Erik Kristiansen

Folketingskandidat for Assens, Middelfart og Nordfyns kommuner

image011 Poul Erik.jpg

21 april. 2017

Univers
Mobil navigation