Politikere og kandidater .

Steen Brydegaard

er valgt til kommunalbestyrelsen 

 

undefined

 

 

Anne-Lise Sievers

Anne-Lise sidder for tiden i kommunalbestyrelsen, da Steen har sygeorlov

undefined

Regionsmedlem Ida Damborg: Jeg har et stort uretfærdighedsgen

Barndommen i et betonbyggeri udstyrede Ida Damborg med en social bevidsthed, som i dag er motoren i hendes kamp for et mere lige og mindre egoistisk samfund.

Ida damborg 003.jpg

Når kammeraterne fik splinternye håndboldsko hvert år, mærkede Ida Damborg (SF) følelsen af bundløs uretfærdighed rase i sig. Selv måtte hun nøjes med aflagte sko fra sine ældre søskende. Andet var der ikke råd til i hendes hjem med en enlig ufaglært far i en betonlejlighed i Køge.

- Jeg var kun et barn, men jeg mærkede den sociale ulighed helt vildt. Som 10-årig var jeg bare dødmisundelig på mine kammerater. Da jeg blev lidt ældre, syntes jeg, det var uretfærdigt. Og jeg har stadigvæk et stort uretfærdighedsgen, selv om jeg i dag er en typisk middelklassekvinde i parcelhus, siger 44-årige Ida Damborg, der netop har taget hul på sin anden periode i regionsrådet for SF.

Sund fornuft

Derfor er det heller ingen overraskelse, at Ida Damborg bruger sin stemme i regionsrådet til en utrættelig kamp mod ulighed og uretfærdighed i samfundet. Eksempelvis hæver hun stemmen, når det handler om unges adgang til psykologhjælp. En egenbetaling på 40 procent er hul i hovedet, mener hun.

- Nogle mennesker vælter på vejen, og det er dyrt for fællesskabet. Tænk, hvis de kunne få fem-syv gratis timer hos en psykolog, før de bliver syge og henvises til psykiatrien? Eller før de dropper ud af deres uddannelse? Det er da almindelig sund fornuft, siger Ida Damborg, der mener, at det samme burde være gældende med fysioterapi og kiropraktik.

 

Folketingskandidat Jonas Hulgaard Ammundsen

Jeg er 20 år gammel og kommer fra Strib ved Middelfart, hvor jeg bor den dag i dag. Til daglig arbejder jeg som pædagogmedhjælper i en børnehave i Strib. Jeg har altid haft tætte rødder på Nordfyn. Min far er født og opvokset i Morud, og min kæreste bor tæt på Bogense.

Jonas Ammundsen 002.jpg (1)

Mine 20 år gør mig til en af landets absolut yngste kandidater til folketinget. ”Er det ikke en ulempe?” Vil nogen spørge. Men nej, sådan ser jeg det ikke.

Vi bør have et folketing, som er sammensat af mennesker, der bredt repræsentere alle danskere – også de unge. Derudover, er det også en fordel at have unge kræfter, som selv ved hvordan det er at være ung i Danmark i dag. En, der ved hvordan det er at navigere rundt i et stressende gymnasiesystem, der ensretter store dele af ungdommen uden at beskrive alternativer.

En, der kender til personlige historier, fortalt af venner, om hvor umuligt det er, at skaffe lærepladser som en del af sin erhvervsuddannelse hvilket tvinger unge væk fra deres drømmejob. 

Og sidst, men ikke mindst en, der kender til nødvendigheden af gratis psykologhjælp til alle unge mellem 15 og 25. 

 

Som tidligere lokalformand og stifter af SF Ungdom – Middelfart & omegn, som også dækker over Assens og Nordfyns kommune, samt medlem af bestyrelsen i SF Middelfart og en lang række andre bestyrelser, er jeg trods min unge alder ikke helt uden erfaring.

Til bordet bringer jeg et friskt syn på de politiske dagsordener, en idealistisk tankegang og en stemme der vil kunne høres. 

 

Jonas Hulgaard Ammundsen

Rørkærsvej 19 – 5500 Middelfart

41 24 00 01

jonasHammundsen@gmail.com

 

Kampagneansvarlig: 

 

Agnes Sofie H. Andkjær

Oregårdvej 53 – 5400 Bogense 

26373033

sofieandkjaer@gmail.com

 

Univers
Mobil navigation