SF: Giv lærerne ordentlige arbejdsvilkår

 

I 2014 trådte den af folketinget vedtagne ambitiøse folkeskolereform i kraft. Året forinden havde folketinget gennem et lovindgreb i en lovlig arbejdskonflikt vedtaget stærkt forringede arbejdsvilkår for lærerne. Netop denne kombination af en ny måde at drive skole og undervise på og dårligere vilkår for f.eks. lærernes forberedelse af undervisningen har været en ganske urimelig begrænsning for, at folkeskolereformen kunne blive en succes.

 

Kommunerne har rundt om i landet på forskellig vis forsøgt at kompensere for disse vilkår, men ikke i Haderslev. “Der er ikke råd til det”, er det typiske politiske standardsvar. SFs svar er: Vi har ikke råd til at lade være. Lærerne er og bliver grundpillen i børnenes uddannelse. Bedre vilkår for lærerne er derfor en klog investering i børnenes fremtid.

 

Her et et par af SFs bud på at give lærerne ordentlige arbejdsvilkår. Max. 24 elever pr. klasse. I Haderslev er der i en tredjedel af klasserne over 25 elever.

 

SF støtter øget inklusion, men det skal følges op med ekstra midler til dobbeltlærer eller lærer/pædagog i klasserne. Derfor skal sparede midler til specialundervisningen følge med over til normalundervisningen som støtte til inklusion.

 

Især i de mindste klasser er det vigtigt med tilstrækkelig med voksne til at understøtte det sociale aspekt. SF ønsker derfor to voksne i form af en lærer og en pædagog i størst muligt omfang i 0.-3. klassetrin.

 

Flere og flere kommuner har indgået lokalaftale med den lokale lærerkreds. Nu er det på tide, at Haderslev følger efter. Det er også en forudsætning for at genskabe et godt arbejdsklima og rimelige arbejdsvilkår for lærerne.Anita Lundgren Fischer                                                       

Forsetesvej 1

Nr. 2 på SFs liste til kommunalvalget                                                                                                     

6100 Haderslev                                                           

 

Bent Iversen

Nr 1 på SFs liste til kommunalvalget

Fælleslykkevej 34

6100 Haderslev

Univers
Mobil navigation