Socialistisk Folkeparti Haderslev

 

d. 22.5.2017

 

Max. 24 elever i en skoleklasse.

 

Jeg har egentlig altid betragtet Bo Morthorst som en politisk ven, men nu er jeg kommet i tvivl om han fortsat er det. Årsagen er, at han har benyttet sig af et kendt politisk trick (JV 21.5.) – nemlig at tillægge mig synspunkter som jeg ikke har - endsige har givet udtryk for.

 

Jeg og SF ønsker ikke, som Bo Morthorst antyder, at nedlægge flere folkeskoler. SF ønsker heller ikke at lukke øjnene – som Bo tilsyneladende gør - for de udfordringer, som den nuværende struktur indebærer. I Haderslev kommune er der nemlig alt for mange klasser, der har et for højt elevtal. 27-29 elever i en klasse er for mange, men det er virkeligheden i rigtig mange klasser. Samtidig er der klasser, hvor der kun er 12-15 elever i klassen. Den skæve fordeling bør politikerne forholde sig til. Det er den strukturudfordring SF ønsker at debattere.

 

Bo Morthorst bor i Fjelstrup, som er en del af Fjelstrup-Favrdal Fællesskole. I Fjelstrup har man ikke for høje klassekvotienter, men det har man på Favrdal-matriklen. Ønsker Børn og familieudvalget slet ikke at forholde sig til den problematik? Der vil næste skoleår være matrikler, hvor klassestørrelserne er så lave, at der må indføres samlæsning på tværs af klassetrinene.

 

SF foreslår, at man i Haderslev kommune fastsætter en max.-klassestørrelse på 24 elever. Med det som udgangspunkt kan der så diskuteres, hvordan strukturen skal være – og lad os blot starte med at fastslå, at en sådan strukturdebat ikke skal medføre nedlæggelser af skoler. Lad os få skolebestyrelserne i gang med at drøfte og komme med forslag til, hvordan disse udfordringer løses med udgangspunkt i det nuværende antal skoler.

 

 

Bent Iversen

Byrådskandidat (SF)

Fælleslykkevej 34

6100 Haderslev

 

 

Univers
Mobil navigation