Kurser 2018

SF afholder løbende kurser med det formål at dygtiggøre og ruste medlemmer og ligesindede til at deltage aktivt i den offentlige debat og engagere sig i politik fra lokalt til nationalt niveau.

 

Er du folketingskandidat eller kommende kandidat og er dit mål at komme i folketinget? Så har vi kurset til dig:

Kommende MF’er

Er et kursustilbud til dig der har ambitioner om at komme i Folketinget!

Gennem otte kursusgange, fordelt på to-dags sessioner i weekender, enkelte lørdage samt hverdags fyraftensmøder vil du blive klædt på at kunne føre et brag af en folketingsvalgkamp. Uddannelsen tager udgangspunkt i dig, som kandidat. Du vil få styrket dine kompetencer til at udarbejde din politiske profil, du vil få træning i debat og pressehåndtering, du vil blive undervist i prioriterede politikområder for SF, samt i SF’s strategier ved valget. Uddannelsens niveau ligger over tidligere debattøruddannelser.

Tidshorisonten er en ni måneders periode fra kursusstart lørdag den 27. januar til afslutning lørdag den 22. september.

Begge weekender foregår på Næsbylund Kro i Odense. Fyraftenssessionerne kl. 16-20 i SF’s gruppeværelse på Christiansborg. Lørdage holdes sessioner formentlig i Middelfart.

Der er fire spor i uddannelsesforløbet

 • Strategi og politik

 • Kommunikation og medier

 • Politiske kampagner

 • Opbygning af politisk profil

Vi stiller krav til deltagerne, vi forventer at du:

 • Deltager hver gang

 • Løser konkrete opgaver mellem sessionerne

 • Er opstillet til Folketinget for SF (eller vil blive det inden oktober 2018)

 • Er åben for udvikling og initiativrig

Du skal skrive en motiveret ansøgning, hvor du gør rede for, hvorfor du gerne vil deltage i uddannelsesaktiviteterne.

Se ansøgningsskema her: http://sf.dk/media/9237/ansoegningsskema-kommende-mfere.docx

Det koster penge at afholde kurser, bl.a. yder vi befordringsgodtgørelse efter gældende regler og yder fuld forplejning og ophold undervejs. Derfor opkræver vi et deltagergebyr på 950 kr. for at deltage, som man kan søge dækning for hos sin partiforening.

For mere information kontakt Signe Munk, signe.munk@ft.dk

Tilmelding foregår på mail ved at udfylde det annoncerede ansøgningsskema og sende på mail til Christian Ingemann – sfchin@ft.dk senest den 8 januar 2018

 

Tidspunkter og placering

 • Lørdag 27. januar 11-17 (Middelfart - Østergade)
 • Lørdag-søndag 24-25. februar (Odense – Næsbylund Kro)
 • Torsdag 22. marts 16-20 (Christiansborg)
 • Lørdag 21. april 11-17 (Middelfart - Østergade)
 • Tirsdag 15. maj 16-20 (Christiansborg)
 • Lørdag-søndag 9-10. juni (Odense – Næsbylund Kro)
 • Torsdag 23. august 16-20 (Christiansborg)
 • Lørdag 22. september 11-17 (Middelfart - Østergade)

medlem640x360.jpg

Den 13 januar afholder vi vores populære introkursus på Christiansborg. du vil få en indføring i folkesocialisme og en grundlæggende viden om SF's organisation og hvordan du bliver aktiv i SF. Desuden vil SF's formand Pia Olsen Dyhr kigge forbi. Kurset er målrettet de nye medlemmer.

Tilmelding her: https://sf.membersite.dk/

Der ydes rejserefusion efter gældende regler (egenbetaling på 100 kroner og billigs mulig rejseform)


Ønsker du at bliver Fremtidens meningsdanner? så har vi kurset for dig:

Unge folkesocialister

Er et uddannelsestilbud til unge SF’ere og SFU’ere mellem 15 og 20 år.

Hvordan sikrer vi en mere lige verden? Hvad skal der til for at skabe et mere rummeligt arbejdsmarked, og hvordan ser arbejdsmarkedet egentlig ud i fremtiden? Hvordan fremmer vi den grønne omstilling, og hvad skal der til for, at fremtidige generationer kan opleve den samme rige natur, som vi oplevede? Det er nogle af de politiske emner, som vil være en del af uddannelsen, der dog også rummer kursusdage med fokus på børne, skole, uddannelsespolitik, EU-politik, integration- og flygtningepolitik og meget mere.

Gennem 8 kursusgange fra januar til december 2018, fortrinsvis på søndage, gennemgår og diskuterer vi politik på alle hovedområderne. Formålet er at styrke deltagernes viden om folkesocialistisk politik og få uddannet fremtidens meningsdannere i SF og på venstrefløjen. Med uddannelsen får man ikke alle mulige smarte tricks til, hvordan man kan lyde godt i en debat. Målet er, at flere unge folkesocialister skal vide mere om samfundet, så de kan være med til at ændre det.

Vi stiller krav til deltagerne, nemlig at man…

 • Deltager hver gang

 • Læser lektier fra gang til gang

 • Løser konkrete opgaver, såsom at skrive debatindlæg, kronikker og forslag til nye politikker

 • Er medlem af SF eller SFU

Og at man skriver en motiveret ansøgning, hvor man kort gør rede for, hvorfor man gerne vil deltage i uddannelsesaktiviteterne.

Selve uddannelsen vil som nævnt primært foregå på søndage, typisk den sidste søndag i måneden og langt de fleste gange på Christiansborg. Enkelte gange vil undervisningen foregå ude i byen.

Underviser på uddannelsen er SF’s gruppeformand Jacob Mark, som vil deltage på alle kursusdage og udfordre deltagerne på deres viden, men på hver kursusgang vil der også være indlæg og synspunkter fra andre oplægsholdere og kendte debattører, som har en særlig viden om emnet for den pågældende kursusgang.

Første kursus gang bliver søndag den 21. januar 2018 i forbindelse med SF’s vintertræf i Kolding, og derefter cirka en gang om måneden året ud (undtagen juli) med sidste mødegang fredag den 23. november til rød julefrokost på Christiansborg. Det drejer sig om 8 kursusgange.

Det koster penge at afholde kurser, bl.a. yder vi befordringsgodtgørelse efter gældende regler, inviterer på sommergrill og julefrokost, og derfor opkræver vi et deltagergebyr på 200 kr. for at deltage i hele uddannelsen.

Tilmelding foregår på mail til Christian Ingemann – sfchin@ft.dk  senest den 8 januar 2018

Kalender for uddannelsesdagene finder du her: http://sf.dk/media/9250/kalender-sf-uddannelser-2018.docx


 

Univers
Mobil navigation