;

For en hverdag der hænger sammen

SF sætter på årets folkemøde fokus på det forventningspres, arbejdspres og tidspres som rigtig mange danskere oplever i hverdagen. Besøg SF’s telt og bliv klogere på bl.a. stress og balancen i arbejds- og familieliv.

Få et overblik over hele programmet her

Få vores program-SMS

Hver dag under folkemødet sender vi en sms ud med vores program. Du tilmelder dig ved at sende en SMS med teksten FOLKEMØDE til 1231 (alm. takst). Hvis du ikke ønsker at få flere program-SMS’er sender du blot FOLKEMØDE STOP tilbage.

Vi glæder os til at se dig i SF’s telt.

phone hjemmeside.jpg

Torsdag

I SF's telt kan du torsdag høre om alt fra mikroplast i sild til bekæmpelse af skattely. Vi får besøg af Rebellen fra Langeland, og Iben Maria Zeuthen interviewer Pia Olsen Dyhr om hendes barndom og om at være mønsterbryder. 

Udvid siden og læs mere om programmet torsdag

170612 FM_billede til hjemmeside_Torsdag3.png

13.30-14.15 Mød en sild og bliv klogere på kampen mod mikroplastik

Trine Torp, Miljøordfører i SF, og biolog Julie Juanita Larsen fra Plastic Change dissekerer sild og tager debatten om, hvordan vi i bekæmper de negative konsekvenser af plastic i hos, dyr, i havet og i fødevarer. Både SF og Plastic Change har gjort meget for at bekæmpe brugen af plastic, men hvad bliver næste skridt og hvordan får vi flere til at deltage i kampen imod plastic.

14.30-15.00 Klar tale – Hvad gør vi med klimaet
Vi hører ofte om varmerekorder og om isen, der smelter på arktis. Men er der håb for kloden? Hvad kan vi gøre og hvordan bruger vi vores ressourcer smartere? Kom og få en klar tale om, hvor vi er på vej hen og hvordan vi kan ændre vores retning

15.00-16.00 Tillidsrevolution: Frihed vs. kontrol

Rebellen fra Langeland Ole Sørensen og Marie Sonne fra SL mødes til samtale om den offentlige sektor. Hvordan gør vi op med kontrol og mistillid til de ansatte? Sætter vi de ansatte fri ved at fjerne dokumentationskrav eller skal der andre tiltag til? Bliv klogere på hvordan vores styring af de offentlige arbejdspladser påvirker de mennesker, der leverer omsorg og service til os alle sammen. SF’s velfærdsordfører Kirsten Normann Andersen sætter form på samtalen. Efter de to oplæg er der rig mulighed for at stille spørgsmål til deltagerne.

16.30-17.30 Sådan bekæmpes skattely lokalt og globalt

Skattely betyder, at der betales mindre i skat og dermed er færre midler til skole, sundhed og velfærd for landets borgere. Derfor skal brug af skattely stoppes lokalt og globalt. Hør Lisbeth Bech Poulsen, Skatteordfører i SF, fortælle, hvordan hun på Christiansborg bekæmper Skattely. Mød også SF’s Byrådsmedlem fra Silkeborg, Hans Okholm, fortælle om, hvordan man i Silkeborg Kommune har været foregangskommune i forhold til at sikre, at skatteydernes penge ikke ender i skattely. Kom og hør om, hvordan skattely kan bekæmpes lokalt såvel som globalt.

18.00-19.00 Om at være mønsterbryder og partiformand

Iben Maria Zeuthen interviewer Pia Olsen Dyhr om barndom, bøger og om at spise med kniv og gaffel. Hvordan er det at vokse op, når man i en tidligt alder ender med at stå med ansvaret for en forældre? Hvilke konsekvenser har det på godt og ondt og hvordan lykkedes det for Pia Olsen Dyhr at blive mønsterbryder? Kom og bliv klogere på hvordan SF's partiformand bruger sine erfaringer fra sin opvækst i dag. Iben Maria Zeuthen fra radioprogrammet ”Det Næste Kapitel” på Radio24/7 interviewer SF-formanden om hendes opvækst.

19.00-19.30 Anektoter og røde fællessange

SF inviterer til anekdoter og fællessang med Pelle Voigt og Signe Lütken. Kom og syng med på de altid relevante sange om solidaritet og fællesskab. Pelle Voigt hiver os med tilbage i tiden med sjove anekdoter og slår tonen an for kommende kampe for fred og solidaritet.

Fredag

Mange arrangementer med internationalt udsyn - Holger K. Nielsen diskuterer arktisk storpolitik med Aaja Chemnitz Larsen (MF for IA) og venstrefløjens rolle i EU med Søren Søndergaard fra Enhedslisten. Margrete Auken evaluerer året i EU med Roald Als og Mette Frobenius; diskuterer skattely med Lars Koch og går til kamp mod mikroplast. Helge Toksvig Bjerre fra SIND Ungdom fortæller, hvad han synes vi skal gøre ved unges psykiske sårbarheder. 

170612 FM_billede til hjemmeside_fredag1.png

9:00-10.00 Grønland og Danmark – arktisk storpolitik nu og i fremtiden

Hvilken rolle har Grønland i sikkerhedspolitikken og hvilken rolle skal Grønland have i fremtiden? Holger K Nielsen (SF) og Aaja Chemnitz (IA) giver deres bud på de storpolitiske spørgsmål, der vil forme fremtiden for Grønland og den arktiske politik, og inviterer til debat om fremtiden for det fælles dansk-grønlandske røde politiske samarbejde. Grønland får gradvist mere selvstændighed og det muliggør alliancer og samarbejder til flere sider. Den sikkerhedspolitiske situation i verden gør Grønland til et strategisk vigtigt land som flere stormagter bejler til og klimaforandringerne har store betydninger for mennesker, natur og industri. Hvordan ser Grønlands rolle i verden ud fremover og hvad er Danmarks rolle i rigsfællesskabet?

11.00-12.00 Tonsvis af plast i havet – hvordan stopper vi det?

Bliv klogere på, hvad vi kan gøre ved plastikforureningen sammen med Margrete Auken, Marlene Møhl og PlastIndustrien. Vi har produceret plastik i lidt mere end 100 år, og det meste findes endnu. Mere og mere ender i havene til stor skade for bl.a. fisk og fugle. Faktisk udleder vi så meget plastik, at det svarer til læsset fra en lastbil hvert eneste minut, døgnet rundt. Det anslås, at der i 2016 fandtes fem trillioner stykker plastik i verdenshavene og i 2050 regner man med, at der er mere plastik i havene end der er fisk. Plastikken udledes fra industri, skibsfart, henkastet affald og en lang række andre forureningskilder. Grundet vind, vejr og solens UV-stråler nedbrydes den over tid til en uappetitlig suppe af plasticaffald, der spolerer natur og dyreliv. Også på landjorden er ikke-nedbrydeligt plastikaffald et kæmpe problem. Med Margrete Aukens lov om drastisk begrænsning af plastikposer i hele EU fra 2015 er vi kommet et vigtigt skridt fremad. Men hvilke er de næste skridt i Danmark, i EU og globalt i kampen mod den katastrofale plasticforurening?

12.00-13.00 Venstrefløjen og EU

Debat mellem EU-ordførerne: Holger K. Nielsen, SF og Søren Søndergaard, EL. 2017 blev skudt i gang med en livlig Europapolitisk debat på venstrefløjen. Debatten handlede blandt andet om, hvor venstrefløjen skal stå i spørgsmålet om EU. Er EU i bund og grund skyldig i højre-populisternes fremmarch? Hvordan ændrer vi EU i en mere rød og grøn retning og kan vi overhovedet løse grænseoverskridende problemer effektivt uden EU?

13.30-14.30 Kan man bryde med kapitalismen

SF Ungdom inviterer til talkshow om marxisme med Malte Frøslee Ibsen, forsker og samfundsdebattør. SF Ungdom inviterer til talkshow med Malte Frøslee Ibsen som gæst. Malte er forsker ved Københavns universitet og aktiv medspiller i den offentlige debat, med et særligt fokus på global retfærdighed og kritisk teori. I selskab med SFU kommer vi med skarpe spørgsmål, dybe samtaler og en hyggelig atmosfære tættere på at forstå marxismens rolle i samfundet i dag. Der vil være plads til spørgsmål fra publikum. Mød glad op til en eftermiddag, hvor vi trækker forskningen ned på hverdagsniveau.

14.30-15.00 Klar tale – Hvad gør vi ved unges psykiske sårbarheder?

Kom og hør formanden for SIND ungdom, Helge Toksvig Bjerre give klar tale om det. Vi ved at psykiske sygdomme blandt unge er opadgående og vi ved at der er mange unge som lider med stress, depressioner og angst. Hvordan løser vi det? Er gratis psykologhjælp for unge en mulighed? Er karakterræset en udløsende faktor. Er problemet snarere at psykiske og fysiske sygdomme ikke er ligestillet.

15.00-16.00 Skattely – hvad f… gør vi?

Kom til debat om skattely med Margrete Auken, SF, og Lars Koch, Oxfam IBIS’ skatteekspert. Hvis vi betaler milliarder i skattekroner og udviklingsbistand globalt, men endnu flere penge forsvinder til skattely i Panama og Cayman Island, hvordan skal vi så løfte verdens fattigste ud af armod og opretholde vore velfærdssamfund i Europa? Hør om, hvordan globale virksomheder snyder skatteborgere og verdens fattigste for milliarder. EU og andre rige lande mister årligt mange tusind milliarder kroner i skatteindtægter på grund af skattely. Et forsigtigt bud lyder på, at verdens ulandes taber mellem 700 og 930 milliarder kroner og beløbet er stigende. EU og OECD gør meget, men kan sagtens gøre mere. Lars Koch og Margrete Auken fortæller om både problemet og mulige løsninger.

16.30-17.00 #DKpol og latterkramper

Grin dig igennem aktuelle politiske sager, når MAGT revser politikerne. Satiregruppen består af 6 umådeligt talentfulde unge mænd, som på skarp vis formår at tage pis på det meste. Tidligere shows har beskæftiget sig med alt fra avantgardefortolkning af klimadebatten til en musical om finanslovsforhandlingerne. Drengene kan følges på Facebook, hvor du også kan få en forsmag på underholdningen.

17.30-18.30 EU: Auken, Als og Frobenius tegner og fortælle

Humor og alvor samles i dette EU-arrangement. Læn dig tilbage og bliv underholdt. Politikens bladtegner siden 1968, Roald Als, og standupkomiker, Mette Frobenius, lægger festen ud med at tegne og fortælle om årets politiker-klichéer i EU. Derefter er der plads til at stille alle dine vildeste spørgsmål om Unionen til Margrete Auken som med sine 13 år i Europa-Parlamentet kan svare på det meste- med Frobenius som knivskarp ordstyrer. Forbered dine bedste EU-spørgsmål, som du ellers aldrig turde stille.

Lørdag

Feminisme, musik, stress og rustbæltet m.m. Pia starter med partiledertale fra den store scene. Villy Søvndal giver sit bud på ordentlig velfærd og sundhed. Jacob Mark har inviteret Elisa Bergmann og andre, der ved en masse om unges fritid. Karsten Hønge fortæller om Bruce Springsteen og hans sange om rustbæltet i USA. Trine Torp og sociolog Rasmus Willig snakker stress og SFU tager 4.-bølge feminisme op. 

 

170612 FM_billede til hjemmeside_lørdag1.png

10.30-11.00 Klar tale – Hvordan skaber vi ordentlig velfærd?

Villy Søvndal give sit bud på, hvordan vi kan skabe ordentlig velfærd og sundhed. De seneste år har vi set gentagende sparerunder, private plejefirmaer, der underbyder det offentlige for så at gå konkurs og offentligt ansatte, der må løbe hurtigere år efter år. Hvordan får vi velfærden tilbage på sporet?

 

11.00-12.00 Fremtidens SFO, fritidshjem og klub – hvordan gør vi?

Hvordan skaber vi det gode fritidsliv for børn og unge? Hvad skal der til for at styrke vores SFO’er, fritidshjem og klubber? Det vil Jacob Mark gerne høre nogen bud på. Derfor har han inviteret en række mennesker til en snak om dette - mød: formanden for BUPL Elisa Bergmann, pædagog Henrik Brandt Rasmussen, forsker Søren Østergaard fra Center for ungdomsstudier og klubleder Helle Blak. SFO’erne, fritidshjemmene og klubberne har levet en ret omtumlet tilværelse de sidste år, og det er på høje tid, at der kommer fokus på vigtigheden af at styrke disse institutioner. Hvad er det, der duer, og derfor skal bevares og udvikles, og hvad skal ændres eller helt væk?

12.00-13.00 Hvad vil en rød regering gøre for provinsen?

Hvad er rød bloks politik for provinsen, landdistrikterne og et Danmark i balance? Hvis flertallet skifter efter næste valg, hvad vil de røde partier så gøre for at skabe et Danmark i balance? Hvad kan partierne overhovedet blive enige om? Har de nye politiske forslag, som vil gavne provinsen og landdistrikterne? Disse spørgsmål stiller vi røde politikere i diskussion og samtale om udviklingen af et Danmark i balance.

13.30-14.30 Feminisme i dag og den 4. bølge

SF Ungdom inviterer til talkshow med Louise Kjølsen, kendt som Twerk Queen, og Nanna Bonde (SF). Louise vil diskutere 4. Bølge feminismens betydning for den feministiske debat i Danmark sammen med publikum og vært Nanna Bonde. Denne skønne eftermiddag er der mulighed for at stille skarpe spørgsmål og komme nærmere på at forstå den nye 4. bølge feminisme, og hvordan den påvirker den feministiske debat i Danmark. Der vil være plads til spørgsmål fra publikum.

15.00-16.00 Tid til en Ro-På-reform

Vi lever i en tid, hvor unge presses fra mange sider – hvordan skaber vi glade og veltilpasse unge? Jacob Mark drømmer om at lave en ro-på-reform: at få gjort op med det krydspres, som unge oplever fra forældre, samfundet, skolen og ikke mindst dem selv. Men er der overhovedet et problem, og hvordan kan vi gøre noget ved det? Jacob har inviteret en række repræsentanter for Danmarks for at blive klogere sammen med folkemødet.

16.30-17.30 Bruce, mig og rustbæltet

Kom og hør i selskab med Karsten Hønge lidt ægte rockmusik og gode historier fra USA. Bruce Springsteen synger ofte om lokalsamfund som falder sammen og om mennesker som mister fodfæste og identitet. Men især fylder håbet om fællesskab og forandring i sangene og i E Street Bands optrædener. Gennem gode historier og ærlige tekster for både hoved og hjerte vil Karsten vise, at der ikke er ret langt fra Youngstown og Atlantic City til Nakskov og Nykøbing Mors. Almindelige mennesker kæmper de samme kampe for at holde næsen oven vande, og for at få livet til at hænge sammen.

17.30-18.30 Stress, en folkesygdom, ikke et individuelt problem

SF’s Trine Torp, interviewer sociolog, Rasmus Willig, om hans syn på stress og kravet om robusthed. De seneste år er antallet af danskere med stress eksploderet. Flere og flere oplever, at deres arbejdsliv og hverdag bliver mere presset og foregår i et stadig højere tempo. Livet og hverdagen er accelereret, og der er ikke nogen tydelige tegn på, at der kommer et ophold foreløbigt. Den mentale folkesundhed halter, og derfor er det nødvendigt at finde svar på nogle af de store udfordringer vi står over for: Hvordan kan vi finde et alternativ til stresskulturen? Hvad kan vi hver især gøre i vores liv for at modarbejde stresskulturen? Og skal vi modarbejde den, eller er det en underkastelse for det evige robusthedskrav? SF’s socialordfører, Trine Torp, tager en snak med sociolog og forsker fra Roskilde Universitet, Rasmus Willig, der bl.a. står bag bøgerne ”Afvæbnet kritik” og ”Kritikkens u-vending”, for at høre hans bud på, hvordan vi løser den store samfundsmæssige udfordring som stress er.

18.30-18.30 Lørdagsstemning i Herreværelset

Villy Søvndal, Niels Hjort-Petersen og Jens Hjort-Petersen spiller og fortæller. I studietiden dannede Niels, Jens og Villy trioen Herreværelset. Bandet er i dag genopstået efter flere års tavshed. Kom i stemning til lækker musik i SF’s telt.

Søndag

Søndag er der kun en ting på dagsordenen: Valgkamp på Bornholm. Mød SF Bornholms kandidater til byrådsvalget: Michael Tysk-Andersen, Nikolaj Fjellerad, Elisabet Rasmussen og Leif Olsen. 

Univers
Mobil navigation