Sunde fødevarer og sikre produkter

Nøgleordet for SF’s forbrugerpolitik er gennemskuelighed – det er nødvendigt med god mærkning, rådgivning og information til forbrugerne. Vi vil også rydde op i markedet ved blandt andet at udelukke sundhedsfarlige produkter og bekæmpe manipulerende låneaftaler.

fødevarer.JPG
Høj kvalitet uden pesticider

SF vil have sundere og bedre fødevarer. Fødevarer skal være sunde og af høj kvalitet – uden pesticider og antibiotika, og landbruget skal være teknologisk i spidsen. SF’s vision er en ren og sund fødevareproduktion, hvor stadig flere producenter lægger om til økologisk produktion. Ligesom andre rige lande har Danmark et enormt madspild på godt 90 kilo om året per dansker. Madspildet kan forebygges i detailhandlen og hos den enkelte borger. SF’s mål er at minimere madspildet mest muligt og at sikre, at de madrester, der alligevel måtte være tilbage, bruges til produktion af energi.

Rent vand

Sikkerheden i vandforsyningen er forbedret efter gennemførelsen af et nyt ledelsessystem under den nuværende regering. Men sikkerheden mod bakterier og forurening i vandet kan forstærkes. Danske virksomheder er helt i front med overvågningsteknologi, som kan spotte forureningen, før den når ud til forbrugeren. Der er plads til forbedringer, og dem vil SF arbejde for, at vandforsyningen tager i brug.

Ingen giftige varer på hylderne

Der findes stadig farlig kemi i produkter, ikke mindst i produkter importeret fra lande uden for EU. Kontrollen kan øges, og vi kan blive bedre til at spotte kemien og fjerne de giftige varer fra hylden i butikken. Men problemet bliver ikke løst, før den internationale lovgivning er blevet forbedret. EU’s kemikalielovgivning er stadig for svag vedrørende hormonforstyrrende stoffer og kemikalier, der giver neurologiske skader. Derfor kæmper SF for at svække kemikalielobbyens magt i EU og dens indflydelse på de borgerlige regeringer i EU. 

Univers
Mobil navigation